Cork Painter’s Studio / Cabana din piatra

[ Pentru acest weekend am ales sa prezint 2 proiecte ce folosesc ca material dominant PIATRA.  Probabil la fel se v-a intampla si pe viitor ,alegand proiecte cu caracteristici comune  pentru sfarsitul de saptamana. ]

Dorinţa clientului a fost de a transforma un hambar vechi din piatră într-un studio de pictură şi cabană de vacanţă.S-a dorit să se păstreze caracterul rustic al cabanei dar în acelaşi timp să ofere şi deschideri mari,multă lumina pentru  studio-ul de pictură.

Arhitectul a decis să păstreze 3 faţade din piatră ,iar faţada  care oferă cea  mai bună vedere spre dealurile de dincolo de fermă, să o vitreze complet. Două luminatoare, nevizibile din stradă, aduc lumina în partea din spate a casei.

Piatra de pe faţada demolată a fost refolosită pentru a construi treptele care conduc la intrarea de la etaj. Deoarece au fost folosite materiale şi mestesteri locali pentru toată lucrarea, iar clientul făcea supravegherea construcţiei, detaliile au fost păstrate simple şi în caracterul autohton.

O altă provocare a fost de a integra înăuntru pe lângă atelier,o baie,o bucătărie,un dormitor şi scara, în doar 45mp.Astfel interiorul se dezvoltă ca o navă,funcţiunile fiind foarte compacte.

Arhitect: LOCAL
Location: County Cork, Ireland
Anul proiectului: 2006
Suprafata proiect:  45mp
Fotograf: LOCAL

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.