Casa in zona suburbana / proiect casa 23

Posted on Iunie 5, 2012

2


Ce se întâmplă când beneficiarii doresc un cămin modern, comfortabil, de dimensiuni reduse, cu buget mic dar care să inspire şi să relaxeze în acelaşi timp? Desigur că apare o casă cu un caracter aparte.

Drumul până la surpriza neaşteptată e presărat cu anumite elemente prevestitoare: o primă impresie ţi-o face gardul, care e doar un ritm jucăuş pe limita străzii, iar apoi te întâmpină o volumetrie hibridă, echilibrată în felul său dinamic, formată din două tipuri diferite de volume: cel cu şarpantă şi cel cu atic. Observi aleea ce se unduieşte moale în jurul casei în timp ce te îndrepţi spre intrare, păşeşti înăuntru şi descoperi un spaţiu deschis, primitor, un living creat pentru recreere: ecranul pentru proiecţii, posibilitatea de a se deschide complet spre terasa acoperită cu pânze şi mai ales geamul înlocuit cu un ceas imens sunt element ce dau caracter unui spaţiu ce vrea să se distingă.

Relaţiile între spaţii sunt gândite pentru a acomoda cât mai bine serviciile pe care le oferă: bucătăria se deschide spre terasă şi living, iar biroul şi baia se accesează dintr-un subspaţiu subordonat spaţiului deschis de la parter. La etaj sunt spaţiile intime: trei dormitoare şi o baie creată pentru a-i acomoda pe toţi. Accesul în dormitorul matrimonial e protejat de un dressing, un spaţiu-tampon.

Ne bucurăm că am avut ocazia de a crea împreună cu clienţii noştri o experienţă spaţială unică, o casă rebelă ce sperăm că va inspira o atitudine pozitivă în zonă.

[Arh. Ramona Agachi]

Arhitect: Ramona Agachi
Locatie: Timisoara
Suprafata construita parter : 150 mp din care 24 mp terase
Suprafata construita etaj : 114 mp

Anunțuri