Home for life | Casa pentru o viata mai buna

 

Că  tot vorbim despre arhitectura ecologică  , inteligentă , case pasive ,independenţă  economică ,  am să incep cu un proiect ce se incadrează  in aceste categori. Este doar un experiment dar intr-un viitor apropiat  sper sa intâlnim tot mai multe ,astfel de case.

Astăzi ne petrecem 90% din timp în interior, în clădiri care sunt responsabile pentru mai bine de 40% din consumul de energie. Până la 30% din totalul clădirilor nu contribuie la obţinerea unui climat interior sănătos şi nici nu oferă unul.

Dorim să contribuim la stabilirea programului pentru un nou standard de locuinţe eficiente din punct de vedere energetic, atât cele existente cât şi cele noi, care să nu compromită confortul vieţii oamenilor, dar să asigure un climat interior sănătos cu un aport suficient de aer proaspăt şi lumină, asigurând în acelaşi timp, calitate din punct de vedere arhitectural.

Viziunea şi principiile care au generat proiectul Model Home 2020 necesită dezvoltare şi testare; astfel, din 2008 până în 2010, s-au construit 6 experimente la scara 1:1 . Filosofia Velux este că un experiment este mai valoros decât 1.000 de păreri ale experţilor.

Home for Life

Primul experiment Model Home 2020.

Home for Life este un proiect interdisciplinar care sintetizează într-o entitate holistică parametrii energetici, de confort şi estetici. Aceştia se complementează reciproc, punând accent pe calitatea vieţii atât în interiorul locuinţei, cât şi în mediul înconjurător.

Pentru a studia modul în care factorul uman influenţează comportamentul unei clădiri în procesul de locuire, familia Simonsen a locuit în această casa timp de un an, consumul energetic fiind monitorizat pe întreaga durată de exploatare.

Pentru mai multe detalii accesati cu incredere site-ul celor de la Velux.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.