Casa G3 – Consolidare si extindere | Otopeni

008 012 009 03 01 003 10 11 12 tumblr_lv4g20F23t1r1nalt 09 06 07 08 05 04 016 015 011 005 007 001 006 D:_____PROIECTARE LAMA2_PROIECTAREGHILINTA otopeni fermePREZ floor_(4) floor_(3) floor_(1) D:_____PROIECTARE LAMA2_PROIECTAREGHILINTA otopeni fermePREZ D:_____PROIECTARE LAMA2_PROIECTAREGHILINTA otopeni fermePREZ D:_____PROIECTARE LAMA2_PROIECTAREGHILINTA otopeni fermePREZ D:_____PROIECTARE LAMA2_PROIECTAREGHILINTA otopeni fermePREZ

Scopul acestui proiect a fost consolidarea și extinderea clădirii existente (curațată de detalii și esențializată) cu un volum ce pornește de la forma clasică a corpului existent, reinterpretând într-o formă contemporană acoperișul în două ape. Se obține astfel un dialog între cele două volume, o punte între trecut și prezent. Foaia de beton pare a se plia în jurul casei vechi, asemenea unui origami.

Ansamblul nou creat se coagulează și prin amplasarea volumelor pe o mare dală de lemn, ce integrează piscina și o mare jardinieră. Articularea celor doua volume marcheaza intrarea, folosindu-se o copertină de beton și un luminator pentru a te ghida către miezul casei.

Extensia conține un living dinamic, aerisit, cu o legatură directă cu exteriorul, iar corpul vechi integrează restul spațiilor necesare unei locuințe unifamiliale. Etajul se amplasează în volumul vechi și a rezultat în urma desființării podului și creșterii amplitudinii pe înalțime a spațiilor.

Dintre materialele utilizate amintim solzii de țiglă recuperați de pe acoperișul cladirii vechi și repozitionați pe fatadă adiacent intrarii și grinzile de lemn recuperate și refolosite la interior.

Arhitect: LAMA ARHITECTURA
Locatie: Otopeni, Romania
Anul proiectarii/executiei: 2015
Suprafata desfasurata: 180 mp
Fotograf: Radu Malașincu

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Publicitate

2 gânduri despre &8222;Casa G3 – Consolidare si extindere | Otopeni&8221;

  1. ceva de vis super,ce firma a facut casa asta?foarte sculpturala
    vreau si eu ceva de genul asta insa la un buget mic,nu gasesti la noi decat kitschuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.