Vila F | Grecia | proiect casa moderna 32

Posted on Aprilie 10, 2013

2


HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_01arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_02arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_03arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_05arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_04arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_09arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_07arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_06arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_08arhipura_case moderne Hornung-And-Jacobi-Architecture_Villa-F_arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_Section-AAarhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_Floor-Plan_01arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_Floor-Plan_02arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_Floor-Plan_031arhipura_case moderne HORNUNG-AND-JACOBI-ARCHITECTURE_VILLA-F_Floor-Plan_04arhipura_case moderne

Terenul casei de vacanta din Rhodes , Grecia beneficiaza de caracteristici si calitati extraordinare, care au fost puse in evidenta de arhitectii acestui proiect. Terenul este situat trei metri deasupra unui drum de coasta, ce este marginit de un zid natural din piatra ce a fost prelungit pentru a sustine aceasta propunere.

Continuarea zidului genereaza un nivel inalt de intimitate  si se relationeaza  cu situatia existenta din zona, lucru ce a fost dorit inca de la inceput: sa se pastreze cat mai mult din imagina actuala, sa nu se intervina prea agresiv in peisaj.

Casa a fost proiectata pentru un cuplu tanar. S-a creat si o zona separata pentru musafiri, rezultand un volum integrat in topografia actuala, nedorind sa fie vizibil peste zid.

Imaginea cladiri are un concept bine definit, plecand de la imaginea rocilor din zona, accesul rezolvandu-se prin intreruperea zidului natural din piatra, ajungand astfel “sub” teren.  Aici se gaseste zona de parcare, spatii pentru depozitare si spatiul tehnic.

La primul nivel peste aceasta zona avem camera de zi cu bucataria iar separat in partea dreapta se afla apartamentul pentru musafiri. Ambele se deschid spre o terasa si piscina de unde se poate observa privelistea magnifica. Ultimul nivel este reprezentat de zona privata, dormitorul matrimonial fiind amplasat in volumul ce iese in evidenta prin forma si consola agresiva.

Cele doua niveluri sunt legate intre ele printr-o curte de lumina, avand in partea superioara posibilitatea de a se deschide, astfel se realizeaza efectul de cos , ventiland natural intreaga casa. Panourile fotovoltaice triunghiulare de pe acoperis asigura energia nesesara pentru vacantele minunate petrecute aici.

Arhitect:  Hornung And Jacobi Architecture
Locatie: Rhodes, Grecia
Anul proiectarii : 2013
Suprafata desfasurata : 220 mp
Fotograf/ Randari : Hornung And Jacobi Architecture

Anunțuri
Etichetat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,