Scopul modernei resedințe UT 87 – casa parter din Timișoara, a fost de a oferi o conexiune placută intre interior si exterior. Această casă in forma de U nu este doar o modernă structură minimalistă, plină de inspirație si arhitectură, ci si foarte funcțională, permitând fluiditatea spațiului de locuit de la intrare până la curtea din spate. Toate zonele se integrează armonios în casă.
Intrarea principală se deschide spre o zonă comună, spațioasă, care unește bucătăria deschisă, spațiul de luat masa și camera de zi. Bucătaria devine astfel punctul central al casei, reprezentând locul în care toate spațiile se intâlnesc și unde zona de socializare continua cu usurință spre curtea interioară. Vitrinele mari orientate atât spre curtea interioară cât si spre cea din spate, inundă spațiul cu lumină, care accentuează frumusețea design-ului interior, creând o atmosferă caldă și primitoare. Multitudinea de perspective transparente permite locuitorilor sa fie martori ai naturi intr-un cadru liniștit și creativ. Ca si cum lumina nu ar fi invadat suficient camerele, vopseaua albă asigură reflectarea luminii care intra de pe toți peretii interiori. Pe langa bucătărie, spațiul de luat masa și camera de zi, casa mai include un dormitor matrimonial cu baie proprie, un dormitor pentru copii cu o a doua baie în apropierea sa, o a treia cameră care poate fi configurată ca un al treilea dormitor sau un birou, un loc privat de parcare și o cămara „ascunsă” de alimente si depozitare.
O atenție minuțioasă la detalii este evidentă în diferite colțuri ale casei: dormitorul matrimonial include o fereastra la nivelul pardoselii spre curtea din spate care deriva intr-un spatiu „de-a v-ati ascunselea” de-a dreptul incantator pentru copii; in a doua baie, dușul are o sticlă înaltă mată care poate fi văzută și din bucătărie; intrarea in cămara de alimente este ascunsă în spatele unei uși-dulap inalte de bucătărie. Deoarece partea de sud a construcției este lipita de casa vecină, a fost inserata o nișa pentru lumină și ventilație care deserveste bucataria, camara si baia matrimoniala. Din baia matrimoniala poti accesa acest spatiu printr-o usa inalta de sticla, putând astfel transforma acest spațiu intr-o mică gradină interioară plină cu plante tropicale care iți incântă privirea in timp ce stai și te relaxezi in cadă. Pardoseala incălzită din lemn de culoare deschisă și fluxul natural de-a lungul planului deschis al casei complimentează planul aerisit. Această frumoasă reședință privată este completată atât de o curte interioară cât și de una in spatele casei transformând-o intr-un cadru perfect de relaxare și socializare.
Arhitect: Mihai Mircea Tudose
Locatie: Timisoara, Romania
Anul proiectarii/executiei : 2016
Suprafata desfasurata : 145 mp
Fotograf : Mihai Mircea Tudose