EMA House – Austria / Casă prefabricatăMoştenind un mic teren în oraşul Feldkirch aproape de graniţa cu Elveţia,o tânără doreşte să construiască o casă ce s-ar potrivi perfect nevoilor sale individuale,fără a depăşi bugetul extrem de mic . Utilizarea optimă a spaţiului, cu o clădire la comandă a fost scopul principal ce trebuia atins.

Cu o suprafată  totală de 120 mp – inclusiv un garaj –  întinsă pe 3 nivele, clădirea ocupă o amprentă minimă pe teren, lăsând majoritatea grădinii neafectată.

Construind pe înălţime se crează un mare avantaj,o deschidere vizuală liberă şi largă.La parter se află un studio de vară,ce intră în legătură directă cu grădină,baia şi dormitoarele sunt situate la etajul al doilea, în timp ce bucătăria, sufrageria şi living-ul sunt situate la ultimul etaj – oferind o privelişte ideală spre munţii Elveţiei.

Fiecare nivel este pus în valoare de unicitatea ferestrelor.Variind în mărime şi poziţie, fiecare deschidere controlează şi concentrează percepţia peisajului exterior, în felul său.

Casa este realizata din elemente prefabricate din lemn pentru pereţi şi plafoane, acestea fiind deja complet echipate cu instalaţii tehnice şi panouri interioare realizate din placaj de mesteacăn, ce asigură un timp scurt de construcţie si un cost redus.

Obiectivul esenţial al proiectului este de a defini o abordare noua pentru una din provocările reale ale arhitecturii contemporane:  buget redus ,dar de înaltă calitate.

Arhitect:  Bernardo Bader

Localitate: Feldkrich, Voralberg, Austria
Constructor: Berchtold Holzbau, Wolfurt
Suprafata terenului: 645 mp
Suprafata desfasurata: 120mp
Durata proiectului: 2005-2007

Fotograf:   Bernardo Bader

Publicitate

Un gând despre &8222;EMA House – Austria / Casă prefabricată&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.