Casa parter din lemn | Austria

Sa gaseasca pace, liniste, libertate  si natura. Aceste lucruri au contat cel mai mult pentru beneficiara, iar construirea propriei case la tara, au dus-o cu un pas mai aproape de indeplinirea visului. Cu toate acestea, casa a  trebuit sa se incadreze intr-un buget extrem de redus, concentrandu-se strict pe spatiile necesare locuiri in bune conditii.  Rezultatul a fost generat intr-o casa mica cu doua dormitoare si zona de zi, realizata din elemente prefabricate din lemn, asezate pe o fundatie din beton.

Zona de zi mare, cele doua dormitoare mici si zona de acces sunt organizate in jurul unui nucleu central care contine baia si instalatiile tehnice.Patru deschideri mari creeaza vederi unice spre peisajul inconjurator. In functie de orientarea lor -privata sau publica, variind in marime si pozitie, cu sau fara parapet, fiecare deschidere are caracteristica sa proprie.

Peretii interiori au o grosime consistenta datorita mobilierul inglobat in ei- mobilierul din zona bucatariei, a livingului si accesului. Un dulap si un mic loc de lectura sunt integrate in miezul central. Spatiul ramas este mobilat cu piese individuale.

Casa inglobeaza mai multe contraste: trecerea de la lemnul exterior inchis la nunta la cel interior de o nuanta deschisa, trecerea de la suprafete opace la stralucitoare, de la zone inguste la zone deschise.

Aici este locul unde beneficiara si-a  indelinit visul. O fereastra mare spre vest  ofera o priveliste idilica asupra peisajului inconjurator, o intrare care sa o conduca la vecinii ei si tot interiorul aranjat in jurul unui nucleu esential  de apa si de foc. Stand pe terasa de lemn, ea gaseste pacea si natura, primind vizitele vecinilor, chiar si ale animalelor din zona : iepuri, vulpi si caprioare.

Arhitect:  Sven Matt
Locatie:  Mellau, Vorarlberg,  Austria
Anul constructiei : 2010
Suprafata totala construita : 90 mp
Fotograf: Björn Matt

Publicitate

6 gânduri despre &8222;Casa parter din lemn | Austria&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.