Casa in Budakeszi | Ungaria

Posted on Septembrie 13, 2013

3


1287496984-porches-study-1000x571_arhipura 1287496757-17-images-1000x750_arhipura 1287496781-20-1000x750_arhipura 1287496773-19-1000x750_arhipura 1287496766-18-main-picture-1000x750_arhipura 1287496858-31-1000x750_arhipura 1287496848-30-1000x750_arhipura 1287496865-32-1000x750_arhipura 1287496832-28-1000x750_arhipura 1287496840-29-1000x750_arhipura 1287496793-22-750x1000_arhipura 1287496799-23-750x1000_arhipura 1287496788-21-750x1000_arhipura 1287496810-25-750x1000_arhipura 1287496805-24-750x1000_arhipura 1287496824-27-750x1000_arhipura 1287497009-sketches-1000x571_arhipura 1287497006-site-plan-1000x571_arhipura 1287497002-sections-02-1000x454_arhipura 1287496998-sections-01-1000x454_arhipura 1287496993-section-04-1000x454_arhipura 1287496987-section-03-1000x454_arhipura 1287497013-west-elevation-1000x454_arhipura 1287496977-north-south-elevations-1000x454_arhipura 1287496951-basement-floor-plan-1000x454_arhipura 1287496966-ground-floor-plan-1000x370_arhipura 1287496962-first-floor-plan-1000x454_arhipura 1287496955-concept-diagrams-02-1000x571_arhipura 1287496953-concept-diagrams-01-1000x571_arhipura 1287496958-elevations-studies-1000x642_arhipura

Aceasta casa esti situata in partea centrala a localitatii Budakeszi, Ungaria. Asezarea este caracterizata de cladiri cu acoperisuri înclinate perpendicular pe strada principala, realizate de multe ori cu un pridvor si cu o gradina intima alaturi si în partea din spate a cladirii.Curatenia si simplitatea pura din satele svabesti este o caracteristica notabila a  acestor asezarii de astazi.

Casa este o transcriere a unei cladiri cu acoperis sarpanta in doua ape si pridvor. Case de acest gen se conecteaza la mediul lor prin zona gradinii, prin urmare, usa din fata si pridvor sunt pe partea cladirii, iar camerele sunt amenajate alaturi de portic.

Viziunea pridvorului a fost folosita ca un start-up si a fost transformat treptat si partial a disparut în timpul procesului de proiectare.

Proiectarea cladirii se bazeaza pe acest aspect clasic, dar în acest caz, pridvorul a fost transformat.Usa din fata este plasata în extensia care a fost adaugata la frontul stradal. Pridvorul, aici este inclus în masa cladirii si se retrage ca o substractie din volum si devine un adevarat pridvor deschis.

 

Arhitect: Tamás Mórocz
Locatie: Budakeszi, Hungary
Anul proiectarii/executiei : 2010- 2011
Suprafata desfasurata : 235 mp
Fotograf : Tamás Mórocz

Etichetat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,