NooK – o casa subtila | Canada

O casa rezidentiala subtila – Nook Residence a studioului MU Architecture se afla in Mansonville, Québec, Canada. Casa este amplasata la marginea unui deal din apropierea unui lac si reprezinta doua blocuri: cel de deasupra si cel inferior. Elementele de exterior au o trecere perfecta catre spatiul interior: pardoseala de beton slefuita, peretii albi, tavanele placate cu lambriuri din cedru se continua prin intermediul unor geamuri mari care au rol de a aduce catre interior imaginea panoramica a reliefului care se desfasoara in fata.

Atmosferea interioara cat si mobilierul reflecta in totalitate simplitatea volumetrica a casei, cat si simplitatea peisajului natural. Mobilierul negru al bucatariei creeaza un contrast armonios cu peretii albi si tavanul placat cu lambriu de cedru. Acest fapt permite nu numai separarea zonala prin culoare si materialitati, dar da spatiului si o nota estetica. Din punct de vedere functional, dispunerea zonala a fost inversata fata de cea obisnuita. Zona de noapte este amplasata la parter, iar cea de zi la etaj. Acest lucru se datoreaza faptului ca parterul s-a realizat prin excavatie in teren si avand doar o singura latura spre lumina s-a potrivit perfect pentru cele doua dormitoare si camera pentru oaspeti.

Etajul dispunand de posibilitatea de a fi iluminat de pe toate laturile s-a considerat a fi perfect pentru zona de zi cu o deschidere panoramica catre relieful decorat cu paduri, lac, dealuri. Pentru a fi in mijlocul scenei naturii, s-a considerat o fi obligatorie o terasa exterioara care in mod practic se utilizeaza vara, insa efectul maxim il ofera peisajul iernatic savurand o cafea fierbinte. Finisajele exterioare au un rol dublu: iarna – lambriul de lemn alb se integreaza perfect in peisajul zapezii, vara – lambriul de cedru face o referire catre padurile de conifere din preajma.

Arhitect: MU Architecture
Locatie: Mansonville, Québec, Canada
Anul proiectarii/executiei : 2015
Suprafata desfasurata : 300 mp
Fotograf : Ulysse Lemerise Bouchard

  • Sursa:  1
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.