Resedinta mica de vara | Austria

Posted on Decembrie 11, 2013

2


121008_05_2880_px_wide 121008_04_2880_px_wide 121008_02_2880_px_wide 121008_18_2880_px_wide 121008_17_2880_px_wide 121008_06_2880_px_wide 121008_16_2880_px_wide 121008_15_2880_px_wide 121008_07_2880_px_wide 121008_20_2880_px_wide 121008_23_2880_px_wide site_plan floor_plan elevation north south_west south north_west

Imobilul este amplasat pe un lot mare in Mauerbach, direct la granita dintre Viena si sudul Austriei. Acest teren este marginit pe doua laturi de zone foarte mari impadurite. Celelalte doua parti ale terenul sunt detasate de casele vecine.

S-au facut eforturi mari pentru a se pastra cat mai mult din vegetatia existenta de pe teren. Proprietarii au vrut sa construiasca un bungalou pentru doua persoane, care a fost ridicat ca o resedinta de vara bine echipata. Utilizatorii petrec lunile de iarna intr-un apartament penthouse in oras.

Cladirea este simpla, cu linii clare si distincte, cu o zona de zi generoasa si deschisa pe trei laturi, iar pe a patra latura aflandu-se baile si doua dormitoare.O alta preocupare majora a fost modul in care cladirea se integreaza in spatiul exterior si gradul de protectie solara.

Conceptului prezinta doua placi orizontale (etaj + capac), care sunt conectate in partea din spate de o cutie de lemn. Cutia reprezinta coloana vertebrala a casei si grupeaza zonele tehnice si functionale, cum ar fi serviciile, bai si chiar cele doua camere. Acesta cutie este precedata de un living mare si bucataria cu locul de servit masa, care sunt inchise cu vitraj pe trei laturi.

Zonele mari vitrate aduc gradina spre interior, iar cu ajutorul usilor glisante zona interioara se poate deschide complet spre terasa/exterior.Acoperisul se extinde de-a lungul terasei , oferind umbra spatiului interior , dar si permite utilizarea terasei , chiar si in zilele ploioase, si creeaza o zona mare de relaxare in legatura directa cu livingul cu o vedere panoramica spre gradina.

Arhitect: MOOSMANN
Locatie: Viena, Austria
Anul proiectarii/executiei : 2012
Suprafata desfasurata : 112 mp
Fotograf : Manfred Seidl

Anunțuri