Apartament Color Patina

Apartamentul a fost achiziţionat la începutul verii de către proprietarii care nu locuiesc în Bucureşti, cu scopul de a fi închiriat şi folosit ulterior de fiica lor plecată din ţară la momentul de faţă. Câteva aspecte cheie fac acest apartament foarte atractiv atât ca locuinţa cât şi ca investiţie, în primul rând poziţia chiar în centrul oraşului, nivelul ridicat de confort al imobilului şi a finisajelor acestuia, precum şi faptul că accesul în locuință se face nu doar pe scări, dar şi printr-un lift care se deschide direct în apartament cu comanda electronică. De asemenea, un element distinctiv este dormitorul cu platformă suspendată cu înălţimea totală de 4 m, care are un farmec aparte şi este cu totul ieşit din comun pentru un  apartament de bloc. Amenajarea a fost realizată de echipa Miso Architects. Mai multe detalii la finalul articolului.

-Ce suprafaţa are locuinţă şi cum este ea compartimentată?

Locuinţa are o suprafaţă destul de mică, 76 mp distribuită în 4 camere (living cu bucătărie deschisă şi 3 dormitoare), plus o terasă exterioară destul de mare.

-Când ați preluat proiectul? în ce stadiu se afla el? aţi făcut modificări la compartimentarea interioară?

Am preluat apartamentul în stadiu finalizat şi curat, cu parchet şi pereţii vopsiţi alb, băile erau finisate şi echipate, acestea au necesitat doar intervenţii punctuale din partea noastră. Nu am realizat nici un fel de modificări de compartimentare sau la instalaţia electrică, aceasta a fost condiţia proprietarului de la bun început, să nu facem şantier în apartament sub nici o formă.

-Cum a decurs colaborarea cu proprietarii? Ce şi-au dorit ei de la această amenajare? S-au implicat mult în proiect?

Colaborarea a decurs foarte bine şi fluent, proprietarii fiind la distanţă am comunicat mai mult la telefon sau prin email, dar în momentele cheie au venit în Bucureşti şi am fost cu aceştia să alegem împreună produsele şi finisajele esenţiale. Decorul este unul modern contemporan, integrează multe elemente de accent şi transmite o personalitate puternică.

-De la ce element a pornit amenajarea? Cine a ales cromatică?

Amenajarea a pornit că de fiecare dată de la dorinţele şi liniile trasate de client, în cazul de faţă au dorit multă culoare şi viaţa, acestea sunt cuvintele care îl descriu cel mai bine, aşa cum reiese şi din numele care i-a fost atribuit proiectului “Color Patina” – patină de culoare cu aluzie la vopseaua folosită în camera cea mai mică cu efecte de rugină, care poartă numele de “Patina Rust”.

-Ce finisaje s-au folosit, de unde au fost ele achiziţionate?

Am utilizat în acest proiect mai multe finisaje deosebite, în frunte cu compoziţia de plăci hexagonale din beton cu inserţii de muşchi, realizată împreună cu Elegance Decor şi amplasată cu succes pe peretele principal din living. Un alt finisaj achiziţionat de la aceeaşi firmă este vopseaua menţionată mai sus, “Patina Rust”, care dă un efect deosebit de culoare şi textura de cupru frumos continuată cu o placă mare de oglindă.

Am folosit şi două tipuri de plută în această amenajare, ambele achiziţionate de la DMG Art, placarea din dormitorul înalt cu inserţii de culoare verde şi compoziţia de plută turquoise cu licheni aşezată deasupra patului din dormitorul matrimonial.

-Vorbeşte-mi pe rând despre fiecare încăpere în parte: stilul amenajării, finisajele folosite, ce piese de mobilier compun amenajarea şi de unde au fost ele achiziţionate, cum se încadrează corpurile de iluminat în decor, de unde au fost ele achiziţionate. Spune-mi dacă proprietarii au avut vreo dorinţă specială legată de încăperea respectivă.

 Livingul cu bucătărie deschisă este în acelaşi timp şi camera în care se intra în locuinţă, scopul acesteia fiind să poată găzdui cu succes întreaga familie şi ocupaţiile acestora, chiar dacă este vorba de gătit, uitat la televizor sau stat la discuţii. Astfel am încercat să creăm cât mai multe spaţii care să poată primi toate aceste activităţi şi le-am integrat sub forma unor piese cu design deosebit, aici fiind de menţionat insula de bucătărie cu o “crăpătură” colorată, băncuta cu spaţii de depozitare şi canapeaua extensibilă. Culorile alese sunt deschise astfel încât să dilate spaţiul existent, iar tot în acest sens am încercat să integrăm la nivelul întregului apartament cât mai multe spaţii de depozitare, mai ales că nu există camere special dedicate în acest sens.

Mobila pe comandă a fost realizată împreună cu Movi Design Factory, corpurile de iluminat au fost achiziţionate de la Luminna, scaunele de bar de la Ioooi Braşov, măsuţa de cafea şi decoraţiunile de la The Home, canapeaua comandată de pe site-ul Vivre, iar perdelele, draperiile şi storurile croite pe comandă la Emerald 2000.

Dormitorul matrimonial înglobează şi o zonă de machiaj şi dressing, mânerele dulapului fiind elemente deosebite realizate din plăcuţe de metal îmbinate cu lemn. În zona patului am dorit să creăm iluzia de spaţiu mai mare şi ne-am jucat cu lamele albe îmbinate cu fâşii de oglindă, străbătute de un blat care aduce astfel culoarea din living în zona de noapte.

Dormitorul cu pat suspendat, cea mai deosebită cameră prin înălţime şi aşezarea pe două niveluri, a fost astfel mobilată cât să putem folosi spaţiul existent la capacitatea sa maximă, integrand în primul nivel un dulap generos de haine cu oglinda sub scară, continuat cu cutii de depozitare amplasate astfel cât să înlesnească accesul pe scara altfel destul de lungă şi abruptă.  Am dorit să punem în evidenţă geamul incredibil de înalt prin amplasarea unei băncute în dreptul lui, creând astfel un loc ideal de citit şi contemplat, iar în imediata sa vecinătate a fost amplasat un birou pliabil pe perete, care să poată fi coborât doar atunci când este utilizat.

La etajul superior al camerei am amplasat patul şi câteva zone de depozitare de-a lungul acestuia, realizând astfel un colţ intim şi plăcut, care să ducă utilizatorul cu gândul la copilărie de fiecare dată când îl va accesa.

În dormitorul mic am încercat să integrăm într-un spaţiu foarte mic cât mai multe piese multifuncţionale: o canapea extensibilă şi o masă transformabila care poate deveni cu uşurinţă din măsuţa de cafea în birou şi masa de dining în caz de nevoie. Şi aici am găsit loc pentru un dulap de haine, astfel încât şi această cameră să poată fi utilă pentru orice tip de utilizator.

-A existat un proiect iniţial pe care l-ai propus proprietarilor? aţi mers împreună la achiziţionarea mobilierului şi accesoriilor?

Da, a existat un proiect propus clienţilor că de fiecare dată, pornim de la nevoile şi dorinţele acestuia şi le transpunem în mediul virtual sub forma unui proiect în plan şi în 3D, astfel încât el să poată vedea simulările propuse şi să le putem discuta înainte să ne apucăm de partea de implementare. Da, am fost împreună la achiziţionarea elementelor importante, au există şi produse comandate online fără să fie văzute în magazin, dar acestea au fost în minoritate.

-La ce firmă a fost realizat mobilierul pe comandă?

Toată mobila pe comandă a fost realizată împreună cu colaboratorii noştri de bază de la Movi Design Factory.

-Cat a durat amenajarea?

Amenajarea a durat din iulie până în noiembrie, dar efortul depus nu a fost constant deoarece aproape două luni dezvoltatorul nu ne-a permis acces în apartament. Astfel designul şi comenzile tuturor pieselor au fost realizate în lunile iulie-august, iar implementarea a fost realizată într-o lună începând cu a doua jumătate a lunii octombrie.

  • Sursa:  1
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …

 

Publicitate

Un gând despre &8222;Apartament Color Patina&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.