O casa mai speciala / Guthrie House

Tema proiectului a venit din partea unei firme de proprietati imobiliare ce si-a dorit proiectare unei case care va putea fi repetata,  urmand a fi situata pe un teren cu panta medie de 25% .Oferta ar trebui sa fie destul de generoasa dar sa nu depaseasca venitul unui utilizator standard, cum ar fi o familie tanara care ar avea nevoie de o suprafata ce nu ar depasi mai mult de 140 de metri patrati.

Astfel, s-a construi o prima casa, pentru a se vedea impactul sau asupra viitorilor clienti.Locatia proiectului este incredibila,oferind o belvedere naturala  spre valea Chicureo,o zona periferica a orasului Santiago aflata in dezvoltare si crestere imobiliara,ocupata in mare de case realizate in serie.

Propunerea arhitectului a fost o casa fara fatada, o clădire care urmează să fie dezvoltata de la  nivelul străzii in jos, in felul acesta pastrandu-se calitatile sitului ales -belvederea spre valea Chicureo.

Casa Guthrie, prin urmare, nu este doar răspunsul la problema locuinţelor pe un site restrictionat de mediul inconjurator, ci o reflecţie critică la sistemul imobiliar ce are ca scop final sa vândă case „atractive”  şi la un „preţ bun” , construite de „arhitecţi binevoitori”. Cu alte cuvinte, isi propun sa vândă case ce sunt la moda-moderne.

Arhitect: Felipe Assadi & Francisca Pulido
Locatie: Chicureo, Santiago, Chile
Suprafata construita: 140 mp
Suprafata teren: 840 mp
Inceputul lucrarii: 2005
Finalizarea lucrarii: 2007
Materiale: Beton / Sticla
Fotograf: Guy Wenborne


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.