Casa mica in mijlocul naturii

Proiectata pentru a gazdui cele mai de pret lucruri ale unui istoric, cartile sale, spatiul acestei case mici de 80 de metri patrati este locul perfect pentru a studia, a citi, a scrie si pentru relaxare, in mijlocul padurii din Long Island,  New York. Casa cuprinde, pe langa spatiile necesare, un birou si o biblioteca.

Arhitectul proiectului, Andrew Berman, spune despre casa ca “ a fost conceputa ca o prezenta transformabila in mijlocul peisajului”. Fatadele neobisnuite, finisate cu panouri de cupru, reflecta culorile naturii in continua schimbare.

Usa transparenta cu o rama simpla din lemn se deschide spre planul casei in forma de palnie. Intrarea, ce simbolizeaza defapt un acces in peisajul impadurit, inalta pe doua nivele, conduce spre bucataria si baia din imediata sa apropiere, si spre spatiile relaxare si de lucru de la etaj. Fatadele orientate spre nord si spre sud, sunt orientate sub un unghi ce asigura accesul in abundenta a luminii naturale, prin suprafetele mari ale ferestrelor.

Interioarele sunt definite de esenta lemnului folosit, de carti si de lumina naturala. Scara interioara te conduce in spatiul de lucru de la etaj, ce vegheaza asupra peisajelor padurii. Acest corp iesit in consola creaza o terasa acoperita la nivelul pamantului, un spatiu perfect pentru lecturarea unei carti.

Arhitect:  Andrew Berman
Locatie: Long Island, New York
Suprafata proiect: 80 mp
Anul proiectului : 2007
Fotograf : Michael Moran

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Casa mica in mijlocul naturii&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.