Apartament Nordic La Forma

Proiectul este semnat de membrii echipei Miso Architects (Mihaela Lozovanu si Sorana Leru) în colaborare cu DAAC  Studio (Alexandra Cosma). Apartamentul amenajat a fost achizitionat la începutul verii de catre proprietarii (o tanara familie) care nu locuiesc în Bucuresti, cu scopul de a fi închiriat si folosit ulterior în eventualitatea întoarcerii lor la un moment dat în tara. Stilul amenajarii este unul modern, preponderent nordic scandinav, cu cateva elemente de accent traditionale romanesti, precum covorul din living. Mai multe detalii la finalul articolului.

– Când a fost achiziţionat apartamentul? Ce i-a atras pe proprietari la acest apartament (zona, suprafaţă, compartimentare etc.)? Unde locuiau ei înainte?

Apartamentul a fost achiziţionat la începutul verii de către proprietarii care nu locuiesc în capitală, cu scopul de a fi închiriat şi folosit ulterior în eventualitatea întoarcerii lor la un moment dat în ţară. Câteva aspecte cheie fac acest apartament foarte atractiv atât ca locuinţa cât şi ca investiţie, în primul rând poziţia chiar în centrul oraşului, calitatea ridicată a imobilului şi a finisajelor acestuia, precum şi faptul că accesul în casă se face nu doar pe scări, dar şi printr-un lift care se deschide direct în apartament cu comandă electronică. De asemenea, un element distinctiv este dormitorul cu platformă suspendată cu înălţimea totală de 4 m, care are un farmec aparte şi este cu totul ieşit din comun pentru un  apartament de bloc.

– Ce poţi să-mi spui despre proprietari (cum sunt ei, vârstă, ce stil de viaţă /pasiuni).

Proprietarii sunt o tânără familie care locuieşte în Anglia, noi însă am colaborat doar cu latura feminină a cuplului. Doamna ne-a impresionat de la început prin frumuseţe şi elegantă, calităţi dovedite pe parcursul amenajării prin fineţea alegerilor făcute.

– Ce suprafaţa are locuinţa şi cum este ea compartimentată?

Locuinţa are o suprafaţă destul de mică, 60 mp distribuită în 3 camere (living cu bucătărie deschisă şi 2 dormitoare), plus o terasă exterioară destul de mare.

– Cum au ajuns proprietarii să lucreze cu voi? Cum v-aţi cunoscut?

Proprietarii ne-au găsit prin agenţia imobiliară care s-a ocupat de vânzarea apartamentelor şi ne-au contactat telefonic în urma recomandării acestora.

– Când ai preluat proiectul? în ce stadiu se afla el? aţi făcut modificări la compartimentarea interioară?

Am preluat apartamentul în stadiu finalizat şi curat, cu parchet şi pereţii vopsiţi alb, băile erau finisate şi echipate, acestea au necesitat doar intervenţii punctuale din partea noastră. Nu am realizat nici un fel de modificări de compartimentare, partea de şantier a presupus doar câteva completări la instalaţia electrică şi vopsirea pereţilor de accent. Nu au existat modificări pe care să ni-le propunem şi să nu fie realizabile practic, cea mai mare provocare a fost să mutăm poziţia prizei de televizor de pe peretele cu intrarea în apartament (acolo unde momentan este oglinda), în locul actual, pentru a obţine astfel o mobilare mai eficientă.

– În ce stil este decorul?

Stilul amenajării este unul modern, preponderent nordic scandinav, cu câteva elemente de accent tradiţionale româneşti, precum covorul din living.

– De la ce element a pornit amenajarea? Cine a ales cromatică?

Amenajarea a pornit ca de fiecare dată de la dorinţele şi liniile trasate de client, în cazul de faţă au dorit un stil curat, cu multe tonuri de gri şi doar câteva accente de culoare. Clienta ne-a precizat de la început că îi place mult galbenul şi roşu, şi că nu se împacă de loc cu culoarea turquoise. Finisajele de accent de la nivelul pereţilor au fost achiziţionate de la Benjamin Moore, vopsea lavabilă de diferite nuanţe.

–  Vorbeşte-mi pe rând despre fiecare încăpere în parte: stilul amenajării, finisajele folosite, ce piese de mobilier compun amenajarea şi de unde au fost ele achiziţionate, cum se încadrează corpurile de iluminat în decor, de unde au fost ele achiziţionate. Spune-mi dacă proprietarii au avut vreo dorinţă specială legată de încăperea respectivă.

Livingul cu bucătărie deschisă este compartimentat şi mobilat, încât să înglobeze atât o zonă de luat masa, cât şi bucătăria şi zona de relaxare & TV. Piesa de mobilier alb din mijlocul încăperii capătă astfel mai multe întrebuinţări: pe de o parte este masă de dining, pe de altă parte reprezintă un spate pentru canapea şi include în acelaşi timp câteva spaţii de depozitare. Aceasta zonificare funcţională este percepută şi la nivelul corpurilor de iluminat, fiind poziţionate piese diferite deasupra fiecăreia.

Din punct de vedere cromatic şi compoziţional, elementele care se remarcă şi reprezintă accente şi linii puternice sunt blatul din piatra neagră al bucătăriei, canapeaua galbenă şi covorul tradiţional.

Mobila pe comandă a fost realizată împreună cu Movi Design Factory, corpurile de iluminat au fost achiziţionate de la Ioooi şi The Home, (doar cel alb a fost adus de clientă din Anglia), scaunele de dining şi măsuţa de cafea tot de la Ioooi, frumoasă canapea de la The Home, iar franjurii şi storurile croite pe comandă la Emerald 2000. Numele proiectului este dat de celebrul producător La Forma, de la care sunt comandate mai multe piese din cadrul amenajării.

Dormitorul matrimonial a fost cel mai dificil de mobilat, fiind foarte restricţionat de prezenţa celor 4 uşi (una către hol, una către baie şi două exterioare cu balcon franţuzesc). Astfel am încercat să utilizăm optim spaţiul existent, amplasând pe peretele cel mai lung un dressing încăpător cu uşi glisante cu model personalizat pe comandă, acelaşi design regăsindu-se şi vizavi la nivelul comodei. Patul este poziţionat între cele două uşi de interior şi străjuit pe fiecare parte de câte o noptieră luminoasă de la Ioooi. Între cele două uşi exterioare, integrand şi caloriferul, am realizat pe comandă o bibliotecă joasă cu băncută, creând astfel un spaţiu plăcut de citit şi relaxare.

Dormitorul cu pat suspendat, cea mai deosebită cameră prin înălţime şi aşezarea pe două niveluri, a fost astfel mobilată cât să putem folosi spaţiul existent la capacitatea sa maximă, integrand în primul nivel un dulap generos de haine cu oglinda sub scară, continuat cu cutii de depozitare amplasate astfel cât să înlesnească accesul pe scara altfel destul de lungă şi abruptă.

În faţa geamului impresionant de înalt, am integrat un spaţiu de birou cu elemente de la Ikea şi scaun tapiţat de la Ioooi, realizând astfel un colţ plăcut de studiu.

La etajul superior al camerei am amplasat patul şi câteva zone de depozitare de-a lungul acestuia, realizând astfel un colţ intim şi plăcut, care să ducă utilizatorul cu gândul la copilărie de fiecare dată când îl va accesa.

– A existat un proiect iniţial pe care l-ai propus proprietarilor? aţi mers împreună la achiziţionarea mobilierului şi accesoriilor?

Da, a existat un proiect propus clienţilor că de fiecare dată, pornim de la nevoile şi dorinţele acestuia şi le transpunem în mediul virtual sub forma unui proiect în plan şi în 3D, astfel încât el să poată vedea simulările propuse şi să le putem discuta înainte să ne apucăm de partea de implementare.

Clienţii fiind la distanţă, majoritatea pieselor au fost comandate online sau alese în cadrul şedinţelor pe Skype.

– La ce firmă a fost realizat mobilierul pe comandă?

Toată mobila pe comandă a fost realizată împreună cu colaboratorii noştri de baza de la Movi Design Factory.

– Cat a durat amenajarea?

Amenajarea a durat din septembrie până în ianuarie 2018, partea de implementare propriu zisă desfăşurându-se pe parcursul ultimelor două luni, mai lungă decât a unui proiect obişnuit din cauza sărbătorilor de iarnă.

Fotografiile profesionale sunt realizate de Alexandru Dragoi

 

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.