Apartament in nuante deschise cu o atmosfera calda si primitoare

Acest apartament pe doua niveluri, cu o suprafata de 180mp a fost amenajat de catre FORM Bureau. Dorinta principala a beneficiarului a fost crearea unei separari clare intre zona de noapte si spatiul public. Solutia aleasa a fost separare pe nivele.

La parter, zona de zi este definita de living, bucatarie si locul de luat masa, locul de joaca pentru copii, si un loc mai restrans pentru a savura narghileaua. Pentru a crea un separeu fizic fara a utiliza peretii, pentru zona locului de luat masa si bucatarie s-a realizat o suprainaltare, astfel canapeaua livingului fiind perceputa ca intr-un spatiu coborat. Materialul textil cald, care prin nuanta de gri deschis da senzatie de rece se completeaza cu un semineu artificial. Cu toate ca semineul e cu flacara virtuala, s-a insistat pe realizarea zonei de depozitare pentru lemne pentru a aduce un element cald in ambianta si a face prin amenajare un spatiu mult mai familial. Peretele cu televizor ar fi putut ramane alb, insa fiind toata atentia din living concentrata in aceasta directie, s-a realizat prin lipire cu pietricele albe, rezultand un perete reliefat, iar pentru volum – au fost amplasate corpuri de iluminat cu lumina directionata. Bucataria a fost realizata pe o schema simpla, prioritar fiind functionalitatea. In apropierea bucatariei a fost realizat un perete-panou negru pe care sa poti scrie mesaje cu creta. Locul de luat masa a fost amenajata cu o masa cu blat masiv din lemn si scaune cu diferite tipuri de spatare vopsite in alb.

La etaj au fost amenajate dormitoarele, biroul si spatiile de serviciu. Dormitoarele au fost amenajate cu paturi mari, elementele de lemn ale structurii patului fiind inlocuite cu materiale textile. Loggia de la etaj a primit functiunea de un loc de relaxare cu hamac. Este un apartament in nuante deschise care ofera o atmosfera calda si primitoare, fiind dominata de echilibru si confort.

 

  • Sursa:  1 | 2 | 3
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.