Studio 306 – Vernescu Residence

Studioul este amplasat în cadrul clădirii Vernescu Residence, prezinta un proiect modern şi elegant amplasat în centrul capitalei, în zona Căii Victoriei, amenajat de echipa Miso Architects. Complexul este format din 36 apartamente cu 1- 4 camere, sala de sport şi spaţii comune, toate finisate cu materiale de înaltă calitate. Studioul 306 este o garsonieră de tip showroom, desfăşurată pe o suprafaţă totală de 51 mp, compusă dintr-o camera, bucătărie deschisă şi baie. Studioul se adresează prin natura şi suprafaţa sa, unei persoane singure sau unui cuplu tânăr, care doresc să locuiască în centrul oraşului într-un cadru modern, realizat în conformitate cu ultimele tendinţe în materie de tehnologie şi design. Mai multe detalii la finalul articolului.

-Ce suprafaţă are locuinţa şi cum este ea compartimentată? 

Garsoniera, desfăşurată pe o arie de 51 mp şi compusă dintr-o camera generoasă de 40 mp, o bucătărie de 7.2 mp şi o baie de 3.8 mp, beneficiază de o suprafaţă vitrată considerabilă cu o lăţime de peste 5 ml. Studioul deţine de asemenea o terasă deschisă foarte spaţioasă (aproximativ 20 mp) cuvedere către stradă Sfinţii Voievozi şi în plan secundar către Calea Victoriei.

-Cum a ajuns beneficiarul să colaboreze cu firma Miso Architects? Cum v-aţi cunoscut şi cum a decurs colaborarea? 

Beneficiarul a ajuns la noi în urma unei recomandări făcute de o cunoştinţă comună, am avut o discuţie preliminară despre ceea ce şi-ar dori ei să realizeze: două showroom-uri de prezentare moderne şi originale care să îi ajute la promovarea întregului complex. Echipa noastră a înaintat câteva propuneri şi idei, beneficiarul a fost încântat de ele şi ne-a însărcinat cu realizarea şi implementarea proiectului, având încredere totală că rezultatul va fi cel aşteptat. Acest lucru ne-a responsabilizat şi pe noi foarte mult şi am lucrat cu cea mai mare atenţie, pentru ca în final toată lumea să se bucure de succes. O specificaţie importantă a fost ca fiecare showroom din cele două să fie diferit de celălalt, să aibă o personalitate proprie, astfel încât să se poată adapta unei palete mai largi de categorii de cumpărători, care să poată vedea două posibilităţi diferite de amenajare în cadrul aceluiaşi complex. Colaborarea a decurs în cele mai bune condiţii, am avut întâlniri şi rapoarte periodice despre evoluţia lucrării,iar un avantaj a fost faptul că beneficiarii ne-au lăsat o libertate foarte mare de desfăşurare, permiţându-ne astfel să implementăm exact ce ne propusesem de la început.

-Când aţi preluat proiectul? în ce stadiu se află el? aţi făcut modificări la compartimentarea interioară? 

Proiectul a fost preluat în stadiul deja finisat, cu parchet şi pereţi albi, din acest punct de vedere noi am intervenit doar la nivelul unui perete de accent unde am propus tapet şi la placarea podiumului cu mochetă în zona dormitorului pentru un plus de confort. Am făcut de asemenea modificări la instalaţia electrică şi sanitară (în bucătărie), astfel încât să fie în conformitate cu soluţia de design.

-Ce şi-a dorit beneficiarul de la această amenajare? 

Beneficiarul şi-a dorit să realizăm un studio de prezentare de tip showroom, un spaţiu în care funcţionalitatea şi frumuseţea să se îmbine în mod armonios, şi care să fie atractiv pentru viitori cumpărători ai tuturor garsonierelor din cadrul blocului, făcându-i pe aceştia să înţeleagă că un spaţiu mic poate fi transformat în mod inteligent, într-un spaţiu util şi chiar generos. De asemenea a trebuit să avem în vedere posibile obiecţii ale viitorilor proprietari, spre exemplu am luat în calcul problema spaţiilor de depozitare limitate în cazul unei garsoniere, şi am propus astfel diverse soluţii utile şi ingenioase în acest sens.

-În ce stil este decorul? 

Decorul este în stil modern, îmbinând tendinţe minimaliste cu un curent elegant, bazat pe forme simple armonizate, linii preponderent drepte şi materiale atent îmbinate. O atenţie deosebită o acordăm corpurilor de iluminat şi finisajelor de accent, aceste elemente care pot fi considerate de multe ori detalii, fac diferenţa într-o amenajare şi îi conferă personalitate. Considerăm că stilul amenajării ne reprezintă destul de mult, deşi prin natură meseriei trebuie să ne adaptăm stilul şi în funcţie de client, în cazul acestui proiect am avut o libertate foarte mare să ne exprimăm stilul propriu.

-De la ce element a pornit amenajarea? Cine a ales cromatică? 

Pornind de la formă camerei, ţinând cont de avantajul luminii şi poziţionarea faţă de zona funcţională a bucătăriei, am decis să împărţim camera în două spaţii: cea de zi şi cea de noapte. Această delimitare este realizată prin diferenţierea texturii şi înălţarea pardoselii între cele două zone, dormitorul fiind ridicat pe o platforma, accesibil prin două trepte, din living şi din hol. Platforma are şi rol funcţional, în cadrul ei sunt amplasate zone de depozitare, sub formă de sertare sau de chepeng. Sertarul principal va avea sistemul şi dimensiunile unui pat simplu, astfel încât în caz de nevoie să poată primi o saltea pentru a găzdui o persoană. Delimitarea se realizează de asemenea printr-un perete de lamele din lemn de stejar, prinse cu un sistem special realizat pentru a-i permite fiecăreia să se rotească în jurul propriului ax, formând astfel un perete închis.

-Ce finisaje s-au folosit, de unde au fost ele achiziţionate? 

Finisajele utilizate sunt multiple, de la furnir de stejar pentru placarea podiumului şi peretelui de lamele, la MDF mat cu frezări speciale pentru mobilier şi bucătărie, tapiţerii textile plăcute la atingere sau marmura pentru măsuţa de cafea. Toate elementele compoziţiei au fost achiziţionate de la diferiţi furnizori şi colaboratori cu care lucrăm, iar piesele custom made au fost realizate pe comandă în atelier în urmă unui proiect personalizat.

-Vorbiţi pe rând despre fiecare încăpere în parte: stilul amenajării, finisajele folosite, ce piese de mobilier compun amenajarea şi de unde au fost ele achiziţionate, cum se încadrează corpurile de iluminat în decor, de unde au fost ele achiziţionate. Spuneţi-mi dacă proprietarii au avut vreo dorinţa specială legată de încăperea respectivă. 

Peretele cel mai lung al studioului este placat în întregime cu mobilier, fiind un element important atât din punct de vedere estetic cât şi funcţional, cea mai mare parte a depozitării fiind posibile în cadrul sau. Diferenţierea spaţiului este vizibilă pe acest perete: în partea de dormitor va avea împărţirea unui dulap de haine, cu uşi cu design neregulat, iar în zona de zi, alt tip de împărţire pentru depozitare. În cadrul său a fost amplasat un şemineu cu bioetanol încorporat pentru o atmosfera cât mai primitoare. De partea cealaltă, peretele este îmbrăcat într-un finisaj de accent, ce imită betonul aparent, pus în valoare de două aplice simple albe. Dormitorul, fiind amplasat într-o zona mai puţin luminoasă, este ajutat de un element de design spectaculos, un perete cu placaj neregulat şi iluminare led, ce creează un joc de umbre interesant, oferind spaţiului o lumina ambientală plăcută.

Zona de zi este mobilată cu piese simple şi moderne, în culori deschise, cu un accent de culoare reprezentat de un fotoliu turquoise. Barul este pus în valoare de jardiniera cu plante decorative Spatiphyllium şi de scaunele înalte care îl completează. Măsuţa de cafea, realizată dintr-un cadru metalic de culoarea cuprului şi un blat de  marmură, are o silueta discretă şi elegantă, ocupând poziţia centrală a livingului. Corpurile de iluminat alese sunt realizate manual în Spania de către un furnizor foarte apreciat de noi LZF, aceştia producând piese unicat din foiţa de furnir. Astfel piesă centrală din living este modelul Agatha (semnat de Luis Eslava Estudio), iar cea din dormitor modelul Gea (semnat de Marivi Calvo).

-A existat un proiect iniţial pe care l-aţi propus beneficiarului?  aţi mers împreună la achiziţionarea mobilierului şi accesoriilor? 

Da, în prima faza am realizat proiectul 3D pe calculator şi am prezentat clientului randările cu imaginea finală dorită, această prima propunere a fost aprobată şi s-a mers până la final pe ea. În general mergem cu clienţii noştri să achiziţionăm toate produsele necesare amenajării, sau după caz le comandăm împreună online. În acest caz însă doar le-am prezentat pe calculator propunerile noastre, acestea au fost aprobate, iar noi ne-am ocupat de toată partea de comandă şi achiziţii.

-La ce firmă a fost realizat mobilierul pe comandă?

În cadrul amenajării am lucrat cu multiple firme colaboratoare: Luminna, Evohoreca, Movi Design, Decora House, Exclusive Floors, Glamour Floors, Divanissimi, Casa Royal Design, Our Design, Marianti Fire.

-Cât a durat amenajarea? 

Amanajarea a durat aproximativ două luni, din ianuarie până în martie 2016.

Fotografiile profesionale sunt realizate de Alexandru Dragoi

 

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …

3 gânduri despre &8222;Studio 306 – Vernescu Residence&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.