Amenajare casa in nuante de gri si accente de galben

Locuința amenajată de echipa Next Interior se află într-un cartier liniștit al Bucureștiului,  are 144 de metri pătrați, distribuiți pe parter și etaj și aparține unui cuplu tânăr, cu două fetițe gemene. Încă de la prima discuție cu beneficiarii echipa si-a dat seama că sunt o familie căreia îi place să socializeze, care se simt bine atunci când sunt înconjurați de prieteni, așa că le-au realizat un mediu propice pentru întâlnirile cu aceștia. S-a pornit de la paleta cromatică bazată pe nuanțe de gri pe care au ales-o împreună și au stabilit că trebuie să existe un accent de culoare: galbenul. Astfel s-a propus o amenajare fresh, contemporană, curată, dar sofisticată și spectaculoasă în același timp.

Text autor: Punctul central al amenajării este categoric open space-ul de la parter unde am integrat bucătăria, zona de ședere și cea de luat masa. Am conceput amenajarea pornind de la forma bucătăriei, care se dorea a fi destul de generoasă și am venit cu ideea de a da dublu rol uneia dintre laturi: front de lucru pentru bucătărie și bar pe partea dinspre locul de luat masa. Dar nu am vrut să propunem orice fel de bar, ci unul care să pară că plutește, suspendându-l pe picioare din sticlă. Și pentru că beneficiarul este colecționar de vinuri, ne-am propus să îi creăm un spațiu de expunere a sticlelor, ce pot fi admirate în timp ce urci scările.

Parte din brief a făcut și faptul că beneficiarii își doreau un dormitor matrimonial wow, cu vedere către baie. Soluția noastră a fost să creăm un decor scenografic,  prin numeroasele suprafețe lucioase și utilizând mai multe surse de iluminat. Zona dușului din baia matrimoniala este complet vitrată către dormitor, și pentru a continua motivul reflexiilor, am ales pentru pereții dușului plăci cu forme geometrice cu aspect de oglindă.

În camera fetelor am pus accentul pe zona de paturi, pe care le-am transformat în elemente scenografice tip căsuța, motiv ce se găsește și pe ușile dulapurilor. Aici am păstrat paleta cromatică, îndulcind-o totuși cu accente de roz prăfuit. Iar pentru baia fetelor am optat pentru două lavoare tip bol, cate unul pentru fiecare, și pentru o cadă freestanding, pusă în evidență de plăcile ceramice lucioase, cu aspect de marmură.

  • Sursa:  1
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.