Casa en Bex / Casa in natura

Posted on Iunie 9, 2011

3


Locuinţa este situată în Les Neyres, un cătun aflat pe pantele de mai sus de Monthey unde viile se opresc şi pădurea de castani începe .Terenul nu este nici plat ,nici muntos.

Volumul automobilului apare inserat în sol fără nici unimpact asupra pantei naturale a terenului. Singura excepţie este holul de intrare, care taie în panta terenului şi pare aproape desprinsa de casă.

Faţadele şi acoperişul sunt dintr-una. Deschiderile vitrate, care sunt puţine, apar la aceiaşi filă cu faţadă,pentru a da senzaţia de masă,solid.

Volumul e închis cu panouri de pin dur finisate neagru, amintind de siluetă unei cabane ancestrale cuibărite în peisaj.

Interiorul, prin contrast, este uniform şi finisat alb, consolidând contextul încadrat al peisajului.

Spaţiul exterior,peisajul vine mai aproape de privitor datorită ferestrelor mari dezvoltate pe orizontală.

Arhitect: Bonnard Woeffray Architectes
Locatie: Bex, Switzerland
Suprafata proiect: 285 sqm
Anul proiectului: 2006-2007
Fotograf : Hannes Henz

Anunțuri