House in Lety / Simplitate

Scopul proiectului a fost o casă care ar putea, în dimensiunea sa, să corespundă ca nivel de confort şi concepţie arhitectonică,  nevoilor modeste ale unei familii tinere.

Casa este din lemn, cu structura de bază portanta dezvoltată în funcţie de interiorul dorit.Această abordare a permis utilizarea maximă a spaţiului chiar şi în încăperile relativ mici. La bază are un aspect transparent,planimetrie aerisită ,cu suficiente spaţii de depozitare adăugate la conceptul  său limitat şi economic.

Parterul este dominat de livingul principal, cu o bucătărie separată de zona accesului prin volumul scării ce leagă cele două nivele. Etajul superior (mansarda) este împărţit în secţiuni mai mici: trei dormitoare  şi o baie.Coridorul de la mansardă,are pe o latură o zonă de depozitare-dulap în perete. În plus faţă de dormitorul principal, ce prezintă un  confort ridicat cu acces direct la baie, toate celelalte camere de la mansardă sunt acoperite cu un tavan plat ,astfel se crează un pod mic utilizabil deasupra lor.

Însumând toate elementele casei ,aspectul rezultat este minimal, economic, fiind de apreciat rafinamentul cu care au fost alese materialele naturale ,compoziţia ferestrelor, stăpânirea de relaţii proporţionale şi puritate detaliilor.

Prin compoziţia faţadei ce reflectă logică amenajării interioare,casa admite deschis simplitatea sa.

Arhitect: studio pha
Locatie: Lety, Czech Republic
Suprafata proiectului: 136 sqm
Anul proiectului:  2011
Fotograf: Filip Šlapal

 

Publicitate

3 gânduri despre &8222;House in Lety / Simplitate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.