O casa la tara | Franta

Posted on Aprilie 20, 2014

1


52cf3c6ee8e44e30c80000c0_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_5567 52cf3c5de8e44e84960000b4_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_5480 52cf3c01e8e44e30c80000bd_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_1165 52cf3beee8e44e34370000d0_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_0221 52cf3beee8e44e30c80000bc_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_0228 9-casa-la-tara-franta 52cf3c15e8e44e84960000b2_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_1290 6-casa-la-tara-franta 52cf3c4de8e44e84960000b3_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_1371 52cf3c50e8e44e34370000d2_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_1378 52cf3c25e8e44e34370000d1_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_1347 52cf3c5ee8e44e34370000d3_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_1403 52cf3c7fe8e44e34370000d4_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_5595 52cf3c8de8e44e30c80000c1_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_5600 52cf3d09e8e44e34370000d5_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_site_plan 52cf3cf0e8e44e30c80000c2_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_floor_plan_copia 52cf3d02e8e44e30c80000c3_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_section_copia 52cf3cefe8e44e84960000b7_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_axo

Situata in Vezet, Franta, Resedinta Simon este un proiect comun al arhitectilor Mathieu Noel si Elodie Bonnefous. Cu pereti clari din lambriuri de lemn si un acoperis metalic de culoarea carbunelui, casa are o fatada in mare parte intima cu suficiente ferestre vitrate pentru a permite peisajului rural sa patrunda in interior.

De la distanta, resedinta are aspectul unei cladiri agricole vechi asezata confortabil pe pasunile din jur, in mod cert, neavand aspectul unei case noi, contemporane. Casa se afla aproape de cladirea veche a sitului fiind asemanatoare cu aceasta ca arhitectura, desi noua cladire este incontestabil mai putin traditionala in ceea ce priveste detaliile. Chiar si asa, armonia dintre cele doua stiluri opuse este completa.Pe fatada principala un deck inconjoara casa intr-un mod continuu, ca o prelungire a ei, si nu ca o piesa distincta.

In interiorul casei, o soba cu lemne amplasata in zona centrala intre patru corpuri de iluminat care atarna din tavan va incalzi spatiul. Semineul este de asemenea aliniat cu marginea peretilor din hol pentru a nu se interpune in zona de circulatie a casei. Holul are in componenta lui doi pereti cu rafturi pentru vasta colectie de carti a proprietarilor. Lumina naturala din hol va intra printr-o fereastra imensa amplasata in capatul acestuia. Rafturile sunt construite din lemn de pin finisate cu lac. Culoarea deschisa a lemnului de Pin ofera un fundal neutru pentru diversitatea de culori a cartilor din rafturi.

Cele doua dormitoare de la capatul holului sunt fiecare suficient de mari pentru a permite instalarea unor paturi imense, de asemenea, fiecare avand iesire catre terasa din lemn.

Baia este impartita in doua zone, doua camere, una cu toaleta si cealalta cu dusul si chiuveta. Finisajul peretilor este executat in stil contemporan, o amprenta moderna in vechiul indus de arhitecti. Dormitorul matrimonial are baie proprie si este situat in partea opusa a zonei de socializare. Si de aici, accesul la terasa se poate face, de data asta, din partea opusa a casei.

Arhitect: Mathieu Noël & Élodie Bonnefous
Locatie: Vezet , Franta
Anul proiectarii/executiei : 2013
Suprafata desfasurata : 175 mp
Fotograf : Mathieu Noël & Élodie Bonnefous

  • Sursa: 1
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Anunțuri