Vall de Laguar / Refugiu pe munte

Posted on Iunie 11, 2011

0




Casa mică şi simplă, este situată într-un sat pe creasta unui munte cu vedere la Marea Mediterană.Terenul nu este foarte accesibil, dar oferă vederi deschise spre privelişti minunate.

Reglementările urbanistice din această zonă permit numai o mică construcţie, un spaţiu pentru a putea depozita uneltele agricole care nu depăşeşte 25 mp şi un rezervor îngropat pentru apă, de 50 mp(în trecut erau necesare aceste spaţii pentru a lucra în bune condiţii terenul agricol din zonă). Spaţiul principal al acestei construcţii este preluat de living şi bucătărie, iar deasupra lor, profitând de înălţimea permisă, se află un dormitor.Dedesupt, un studio, un dormitor şi o baie ocupă spaţiul rezervorului.

Pentru a permite iluminarea acestor spaţii subterane, două lucarne mari permit intrarea luminii,iar la suprafaţă(pe terasă) aceste lucarne devin locuri de stat.Pentru a simplifica împărţeala unui spaţiu atât de mic, unul dintre pereţii laterali devine mai gros înglobându-se în el zone pentru depozitare, dulapuri şi şemineu, lăsând restul spaţiului liber pentru locuire.

Exteriorul casei încearcă să se amestece cu mediul înconjurător. Casa e realizată din piatră locală asezată  uscat, datorită sistemului de construcţie ale zidurilor de sprijin din piatră, folosite la terasele din zonă.

Arhitect: Enproyecto Arquitectura

Locatie: La Vall De Laguar, Spain

Anul proiectului: 2010

Fotograf:  Enproyecto Arquitectura

 

 

Anunțuri