Wooden House / Casa din lemn cu gradina interioara

Arhitectul DI Bernardo Bader  a proiectat aceasta casă de ţară, departe de conceptul tradiţional şi modelulul tipic al zonei de la periferia localităţii Sulz,Austria.Acesta zonă se află între dezvoltarea existenta a localităţi şi centura verde agricolă ce duce spre zona de agrement din imediata apropiere.

Casa prezintă forme neutre, care îşi bazează forţa sa vizuală pe poziţionarea orizontală a şipcilor din lemn şi panta  inegală a acoperişului. Ideea principală a conceptului se bazează pe calitatea mediului interior,pe care o oferă curtea interioară în relaţie directă cu casa.

Casa este dispusă  pe două etaje. Parterul cuprinde bucătărie, sufragerie şi living, camere secundare şi garaj.Curtea/grădina interioară este înconjurată de o terasă, iar în centrul curţii un copac creşte prin acoperişul deschis.

La etaj, toate camerele cu excepţia uneia sunt îndreptate spre curtea interioară.

Interiorul casei este extrem de cald datorita utilizarii lemnului. Acesta nu este folosit doar la mobilier şi podea, dar a fost de asemenea folosit la pereţi şi plafoane.

Spaţiul interior şi cel exterior fuzionează perfect,mai ales  în timpul veriilor când geamurile mari ale faţadei sunt larg deschise.Din curte prin lamelele de lemn distanţate ale faţadei se poate observa peisajul înconjurător.

Arhitect:  DI Bernardo Bader

Locatie: Sulz, Austria

Suprafata teren: 500mp

Anul proiectului: 2010

Fotograf: DI Bernardo Bader

Publicitate

7 gânduri despre &8222;Wooden House / Casa din lemn cu gradina interioara&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.