Casa B6 parter cu plan flexibil | Chile

casa B6 chile_arhipura_0 casa B6 chile_arhipura_1 casa B6 chile_arhipura_8 casa B6 chile_arhipura_7 casa B6 chile_arhipura_3 casa B6 chile_arhipura_11 casa B6 chile_arhipura_10 casa B6 chile_arhipura_9 casa B6 chile_arhipura_2 casa B6 chile_arhipura_12 casa B6 chile_arhipura_13 casa B6 chile_arhipura_4 casa B6 chile_arhipura_6 casa B6 chile_arhipura_5 casa B6 chile_arhipura_14 casa B6 chile_arhipura_15 casa B6 chile_arhipura_17 casa B6 chile_arhipura_18 casa B6 chile_arhipura_plan parter

Casa B8 este situata la 270 km nord de Santiago, in localitatea Huentelauquen, intr-o zona caracterizata de vanturi puternice ce bat de-a lungul coastei Pacificului. Este proiectata de echipa de arhitecti 56.02 (Mauricio Bruna-Fruns, Ursula Oliva, Alejandro Gandarillas, Pablo Muñoz)

Schema initiala a fost o casa de aproximativ 50 mp, cu un plan parter flexibil, capabil sa se reconfigureze la utilizari si conditionari diferite. Acestea au fost premisele ce au stat la baza proiectarii:

Toate zonele „umede” sunt condensate intr-un perete / volum care trece prin intreaga fatada de sud, aceasta decizie contribuind la crearea unor spatii mai flexibile.

Unul dintre obiectivele principale a fost de a extinde zona construita, fara a creste bugetul initial al casei, tinand cont de diversele activitati si situatii caracteristice stilului de viata al proprietarului. Pentru a realiza acest lucru, a fost propusa o curte interioara articulata, cu aceleasi dimensiuni ale modulului standard care este folosit la intrarea casei. Aceasta operatiune a permis formarea unui spatiu deschis in aer liber, protejat de vant, si de asemenea, o terasa, cu aceeasi orientare ca spatiul mentionat in aer liber, spre exterior. Compilarea tuturor solutiilor transforma o casa de 50mp intr-una de 91mp.

Impartirea diferitele spatii , iar materialele selectate pentru inchideri au fost panourile glisante din sticla. Aceste elemente au posibilitatea de a se deplasa, generand o limita de interior-exterior, care poate fi controlata dupa dorinta utilizatorului.

Arhitect: 56.02 (Mauricio Bruna-Fruns, Ursula Oliva, Alejandro Gandarillas, Pablo Muñoz)
Locatie: Huentelauquen, Chile
Anul proiectarii/executiei: 2010
Suprafata desfasurata: 50 mp
Fotograf: Alejandro Gandarillas

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.