New Villa in Rieteiland Oost / Casa alb-negru


Reşedinţa este format din trei etaje, pe lângă subsol şi intrarea de la terasa de pe acoperiş. Volumul construit urmăreşte strict  conturul parcelei. Designul clădirii, precum şi gradul de „deschidere spre privelişti” a determinat orientarea acesteia.

Din casă ,cartierul rezidenţial din jur este greu de perceput, din cauza orientării sale faţă de natură. Prin urmare, există un puternic sentiment de intimitate şi deschidere spre peisajul din jur.

Partea superioară a clădirii este realizată din lamele de lemn închise la culoare în timp ce baza de la nivelul parterului este albă.Pe zona înclinată a acoperişului sunt montate panouri solare ce sunt vizibile din parcul de peste apă.

Panourile solare sunt o parte vitală a imaginii arhitecturale.Cu simplitatea formei, a detaliilor, materialelor şi culorii, casa se amestecă perfect cu peisajul din jurul său.

Arhitect:  Knevel Architecten  – Gert Jan Knevel, John van de Weg

Locatie: Rieteiland Oost, IJburg,Amsterdam, TheNetherlands

Suprafata proiect: 359 mp

Anii constructiei: 2008 – 2010

Fotograf:  Luuk Kramer


Reclame

2 gânduri despre &8222;New Villa in Rieteiland Oost / Casa alb-negru&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.