Mountain House / Casa mica la munte

Posted on Octombrie 31, 2011

2


FAM Architekti a proiectat aceasta casa situata în munţi din apropierea localitatii Pernink, Republica Cehă. Casa se află la 820 de metri deasupra nivelului mării în apropiere de graniţa cu Germania.

Proiectarea casei a fost  destul de simpla: o cutie dreptunghiulară vopsita in alb, cu o serie de ferestre pe trei laturi. Ferestrele au diferite mărimi şi sunt dispuse astfel incat sa ofere cele mai bune vederi ale împrejurimilor .

Având în vedere locaţia casei,bugetul mic şi condiţiile meteorologice dure, s-a pus in aplicare o metoda simpla de constructie -pereţii exteriori fiind realizati din blocuri groase izolate prefabricate din lut.

In interiorul casei materialelor au fost lasate netratate, inclusiv pardoselile si plafoanele de beton au ramas aparente şi doar in anumite zone s-a intervenit manual cu stuc (*amestec de ipsos cu praf de marmură, clei și substanțe minerale colorante, care, prin uscare și lustruire, capătă aspectul marmurii) aplicat pe pereţi.

Impartirea casei pe verticala este diferita fata de alte case, parterul cuprinzand zona de noapte cu accesul ,baia si dormitorul beneficiarului, iar la etaj se afla zona de zi-bucataria, locul de luat masa, livingul grupate intr-un spatiu comun.

 

Arhitect: Pavel Nasadil / FAM Architekti
Locatie: Pernink, Cehia
Collaborators: Marek Nábělek, Hana Svobodova, Tomas Straka
Suprafata proiect: 66 sqm
Anii proiectarii/executiei: 2006 / 2008- 2010
Fotograf: Tomáš Balej

 

 


Anunțuri