Siamese Twins House / Doua case diferite, dar foarte asemanatoare

teste pe otel zincat

teste pe otel zincat

Oberweningen este un mic sat in Elvetia format din cateva case rasfirate pe culmile dealului. Peisajul este frumos, tipic satelor elvetiene. Satul nu este cunoscut pentru arhitectura moderna, dar de acum incolo va avea cel putin un exemplu interesant de urmat.

In ciuda dimensiunilor mici ale parcelelor de teren, in loc de o casa tip duplex s-au realizat 2 case foarte apropiate intr-un decor rural, dar despartite de o pelicula de apa, fiind total diferite de casele din jur atat ca volumetrie cat si definitie spatiala. Ideea de baza a casei a fost divizarea si dorinta de a crea ceva special, adoptandu-se o volumetrie tip sculptura.

In sectiune se poate observa cum casa a preluat pantele terenului si le-a folosit si  la imparteala pe verticala. Pe langa volumul sculptat cu muchii tesite, spatiul interior se manifesta in sectiune avand un caracter propriu si ducand spre Raumplan, camerele fiind mobilate in stil minimalist.

La prima vedere, casa pare a fi placata cu beton aparent finisat, sau chiar marmura, dar nu este asa. Fatadele sunt placate cu otel zincat, material folosit si la acoperisul casei. Pentru aceste forme s-a dorit un material extraordinar cu un efect salbatic si schimbator in functie de lumina zilei. Dupa mai multe incercari pe panouri de scara 1:1 , s-a hotarat ca acest material este perfect pentru imaginea casei.

In timp ce peretii interiori sunt fin tencuiti, peretii exteriori din beton placati cu otel zincat, podeaua neagra lustruita si ferestrele cu deschideri mari dau o imagine rece si tehnica. Noroc cu lucarnele ce permit luminii naturale sa transforme atmosfera rece intr-una plina de viata si forta.

Arhitect: L3P Architekten
Locatie: Oberweningen ZH, Elvetia
Colaborator Artist: Thomas Sonderegger
Anul proiectului : 07/2011
Fotograf : Vito Stallone

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Siamese Twins House / Doua case diferite, dar foarte asemanatoare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.