Trei case mici placate cu piatra

Cele 3 cladiri prezentate fac parte dintr-un complex rezidential ce si-a propus sa fie in stransa legatura cu contextul. Complexul se afla intr-o zona slab populata din vestul Hertegovinei si se intinde pe o suprafata de 35000 mp de peisaj stancos si accidentat.

Atmosfera cautata se bazeaza pe traditia locala, locurile, privelistile minunate si evenimentele sociale ce urmeza sa se desfasoare aici. Cele e unitati de cazare sunt special amplasate in zone cheie pentru a obtine privelisti in functie de dorintele clientului.

Prima casa din complex, asigura paza.Trecand de aceasta, terenul se inalta treptat, iar in zona cea mai inalta se afla unitatile principale de cazare: casa proprietarului, o casa pentru oaspeti si o casa de vara cu garaj. La mijlocul traseului complexul se bucura de un teren de sport (tenis,fotbal, baschet) cu vestiare. Intre zona sportiva si unitatile de cazare, terenul este terasat si plantat cu maslini.

Limbajul arhitectural folosit este pur elementar, subordonat constructiilor locale.Cladirile sunt realizate din beton si placate cu piatra din carierele din zona. Deschiderile sunt marcate pe fatada cu rame albe din ipsos descentrate.Legaturile intre case sunt realizate tot din piatra

Acest proiect incearca sa fie un exemplu pozitiv pentru constructiile aflate in zone izolate folosind materiale, traditi locale si respectand natura, peisajul inconjurator.

Arhitect: DVA ARHITEKTA
Locatie: Bijaca,Bosnia si Hertegovina
Colaborator: Cvjetka Peronja, m.arch
Anul proiectarii :2007
Anul finalizarii: 2011
Suprafata teren : 35000 mp
Suprafata totala construita : 950 mp
Fotograf :  Robert Leš

Publicitate

5 gânduri despre &8222;Trei case mici placate cu piatra&8221;

  1. Pingback: Casa OM | Brasov |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.