O casa moderna pentru 4 generatii | Franta

Posted on Martie 23, 2015

0


casa pentru 4 generatii, casa moderna arhipura, proiecte de case moderne casa pentru 4 generatii, casa moderna arhipura, proiecte de case moderne 54a348aee58ecef97e00000b_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_2en1_est_elevationt 54a34978e58ecef97e00000d_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_2en1_patio casa pentru 4 generatii, casa moderna arhipura, proiecte de case moderne 54a349d6e58ece700900000b_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_2en1_workshop_space 54a3492fe58ece7009000009_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_2en1_livingroom_dwelling_2 casa pentru 4 generatii, casa moderna arhipura, proiecte de case moderne , amenajare de interior 54a34897e58ece6c5a00002f_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_2en1_d-tails_ 54a34980e58ece700900000a_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_2en1_room_dewelling_1 54a348f5e58ece7009000008_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_2en1_living_room_dwelling_1 casa pentru 4 generatii, casa moderna arhipura, proiecte de case moderne , design interior modern 54a34a88e58ece6c5a000032_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_site 54a34a77e58ece700900000d_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_floor 54a34a75e58ecef97e00000e_2-en-1-intergenerational-house-tica-architecture_diagram

Aceasta locuinta  se potriveste exemplar si pentru traiul romanesc. A fost proiectata de echipa TICA arhitecture in Vaux-sur-Mer, Franta are o suprafata de doar 260mp dar reuseste sa ofere cerintele de spatiu si confort pentru toti membrii familiei. Cerinta din partea beneficiarilor viza crearea unei case care sa poata fi folosita de patru generatii ale aceleiasi familii fara a se incomoda reciproc dar beneficiind de pe urma traiului in comun.

Arhitectii au venit cu ideea pozitionarii a doua volume separate sub acelasi acoperis, aranjand spatiile pe care urmau sa le foloseasca la comun in zona centrala. Fie ca vorbim despre pivnita din subsol, atelierul de la nivelul parterului sau terasa de la etaj aceste spatii asigura intimitatea fiecarei generatii, izoleaza fonic volumele dar in acelasi timp actioneaza ca element de legatura de la o casa la cealalta.

Cladirea a fost construita pe un teren ingust, cu deschidere la mare. Volumul si organizarea spatiilor interioare urmareste asezarea fata de punctele cardinale astfel incat sa profite la maxim de briza, soare si vegetatia din imprejurimi. Volumul compact, orientarea spre sud, asigurarea unei ventilari naturale in toate incaperile, incalzirea cu apa geotermala si un grad ridicat de termoizolare al anvelopantei au transformat aceasta locuinta intr-una eficienta energetic.

Structura a fost realizata cu elemente din lemn si placi din fibre lemnoase, ceea ce confera interioarelor o estetica placuta si confortabila. Detaliile si elementele decorative au fost realizate din lemn, cum este cazul panourilor de compartimentare dintre bucatarie si zona de zi sau al parasolarelor si abajururilor corpurilor de iluminat de pe holuri. Pastrand tema marina balustradele si sistemele glisante de protectie impotriva soarelui au fost realizate din franghii speciale folosite pe ambarcatiunile de agrement.

Camerele sunt amenajate diferit in functie de nevoi si de cei carora le-au fost destinate fie ca vorbim de dormitoare cu paturi suprapuse sau cele cu pat dublu si bai proprii. Dormitoarele si baile au fost pozitionate cu deschideri spre fatada care da spre mare in timp ce zonele de zi de la parter beneficiaza de deschideri multiple spre terasa, gradina, spatiul comun, etc.

Arhitect: TICA architecture
Locatie: Vaux-sur-Mer, France
Anul proiectarii/executiei : 2012-2013
Suprafata desfasurata : 260 mp
Fotograf : TICA architecture

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Anunțuri