Casa in Lituania

Cladirea se afla situata in al doilea oras ca marime din Lituania.Din punct de vedere istoric, imigrantii lituanieni din Brazilia, Italia, America s-au situat in cartierele noi ale oraselor cand s-au intors acasa. Ei au numit aceste cartiere dupa tarile in care au trait. Acest cartier special a fost numit italian.Caracterul acestei zone urbane este reprezentata de cladiri joase din lemn.

Cladirea are in plan forma literei U , se inchide spre vecini si se deschide spre curtea proprie.Din exterior cladirea pare sa fie mica, inexpresiva si parca extinde privelistea saracasioasa a cartierului.Interiorul cladirii este in contrast cu aspectul sau exterior: spatii imense, o curte generoasa cu o priveliste minunata. Casa devine un obiect introvertit.

Fatadele casei sunt realizate din Cor-Ten® (un material cu oxidare controlata, care ofera un dublu avantaj: rezolva problema longevitatii constructiilor si a placarii de fatade in zonele cu umiditate ridicata si permite in acelasi timp si numeroase aplicatii cu valoare estetica deosebita. Materialul este 100% reciclabil si nu necesita vopsire.) pentru a sublinia fundalul social al cladirii.

Terasa leaga cele doua laturi ale casei: din zona dormitoarelor se poate vedea in living si invers.Baia este legate de gradina interioara din centrul casei.

 

Arhitect: UAB Architektu
Locatie: Kaunas, Lituania
Anul proiectului: 2011 / Suprafata proiect : 272 mp
Fotograf: G.Česonis

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Casa in Lituania&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.