Casa DEV / Slovacia

Posted on Aprilie 9, 2012

6


Casa este situata in satul Devin din apropierea capitalei Bratislava, Slovacia. Terenul prezinta o forma lunguiata, fiind orientat pe directia est-vest. Clientul si-a dorit foarte multa intimitate, astfel incat orice fereastra spre vecini a iesit din discutie. Proiectul devine introvertit si se deschide doar spre strada(est), curtea interioara si gradina(vest).

La primul nivel al casei se afla garajul si o camera tehnica, urmand ca la etajul superior sa se desfasoare intreaga zona locuibila. Casa este organizata in jurul unei curtii interioare, ce ofera un spatiu intim de calitate. Aceasta aduce , de asemenea, lumina naturala in bucatarie , in zona de intrare, si in dormitorul matrimonial. Dormitorul are in imediata apropiere, un spatiu acoperit in aceasta curte unde se afla o cada jacuzzi.

Camera de zi este pe doua nivele si se deschide printr-o zona complet vitrata spre gradina. Interiorul casei iese in evidenta prin finisajul simplu, pereti albi , usi din lemn, pardoseala din stejar si tavanele placate cu furnir realizat din pin.

Arhitect: GutGut
Locatie: Devin, Slovacia
Colaborator: M. Dzurilla, P. Jurkovič, L. Kordík, R. Žitňanský
Anul proiectarii-finalizarii :2006-2010
Suprafata teren : 817 mp
Suprafata totala construita : 230 mp
Fotograf : GutGut

Anunțuri
Posted in: CASE, CASE MODERNE