Casa MYP / Argentina

Contextul urban aproape inexistent din suburbiile capitalei Buenos Aires, Argentina, a privat noua constructie de case invecinate sau de vegetatie salbatica in apropiere. Singura influenta asupra sitului a ramas un teren de golf adiacent. Terenul plat si lipsa obstacolelor intre casa si terenul de golf au generat o panorama superba, orientarea spre terenul de golf fiind optima si pentru accesul luminii naturale.

Casele din zona sunt construite la mare distanta una fata de cealalta, fiind intr-o relatie stransa cu mediul exterior. Aceste conditii, combinate cu dorinta clientilor de a folosi suprafata maxima permisa, de cele mai multe ori dau nastere unor proiecte de case cu volumetrii rectangulare, compacte si lipsite de expresie.

Arhitectii argentinieni de la Estudio BaBO au hotarat sa creeze o volumetrie extrovertita din caramida, iar apoi, cu ajutorul unor articulatii si suprapuneri, sa genereze o varietate de relatii spatiale intre factorii prezenti in programul de arhitectura. In proiectul casei a fost creata o bariera virtuala, orizontala, ce desparte zonele de zi ale parterului de cele private, aflate la etaj. Pe urma, arhitectii au taiat, au rotit si au translatat peretii parterului pentru a obtine contactul optim vizual cu exteriorul, la nivelul parterului, fara a sacrifica intimitatea dormitoarelor de la etaj.

Arhitect: Estudio BaBO
Locatie: Pilar, Buenos Aires, Argentina
Anul constructiei: 2008-2010
Suprafata construita : 330 mp
Fotograf : Daniela Mac Aden, Federico Kulekdjian

Publicitate

Un gând despre &8222;Casa MYP / Argentina&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.