Locuinta moderna | Corbeanca

Posted on Iunie 19, 2012

6


Aceasta locuinta unifamiliala este situata in comuna Corbeanca, intr-un ansamblu rezidential pe un sit deschis pe latura scurta (35m) spre lac.

Ca rezultat al amplasarii, in configurarea spatiilor locuintei a fost avuta in vedere realizarea unor deschideri cat mai mari spre exterior urmarind o puternica legatura vizuala intre spatiul construit si peisajul exterior.

Locuinta este dezvoltata aproape integral pe parter si este alcatuita din trei corpuri vizual distincte dar continue spatial, doua dispuse longitudinal pe directia terenului (unul dedicat dormitoarelor, biroului si camerei de oaspeti, iar cel de-al doilea acomodand spatiile de acces, si piscina interioara) si unul transversal (ce adaposteste living-ul si bucataria).

Spatiile comune: living-ul, bucataria, locul de luat masa, biroul si piscina, precum si holul de acces la dormitoare – sunt deschise si in contact vizual. Punctul comun al acestor spatii il reprezinta terasa principala in contact cu living-ul. Zona privata – dormitoarele copiilor, parintilor si cel pentru oaspeti – dispun de terase si orientari separate ce confera identitate si autonomie fiecareia dintre subzonele astfel create.

 

Arhitect:  Cristina Barna
Locatie: Corbeanca , Ilfov
Anul constructiei: 2008
Suprafata construita : 630 mp
Fotograf : Sorin Diaconescu

Anunțuri