Amenajare contemporana nonconformista | Timisoara

Inca din primele intentii s-a incercat o indepartare de amenajarile devenite “standard” in imobile vechi. Beneficiarul, pasionat de muzica jazz, a dorit un apartament elegant si de standard inalt, flexibil, cu spatii ample multifunctionale in zona de zi. Amenajarea realizata de Parasite Studio a fost conceputa ca o interventie, in care albul este dominant si joaca rolul unui mediu curat si imaculat, unde tema principala a apartamentului consta in dezvoltarea mobilierului tratat ca si o insertie contemporara unitara. Designul surprinde prin latura sa functionala si in acelasi timp estetica, fiind un exemplu de amenajare contemporana nonconformista si spectaculoasa.

Efectul amenajarii mizeaza pe contrastele dintre suport/insertie, vechi/nou, permanent/efemer. Temele proiectului sunt ritmul panotarilor pieselor de mobilier, taieturile si decupajele acestuia care urmeaza ritmurile si modularile unei idei de muzicalitate. Obiectele de mobilier si compartimentarile zonifica si organizeaza spatiul, dictand intreaga desfasurare a activitatii interioare. Prin concept mobilierul depaseste conditia de obiect static in spatiu si participa dinamic in definitia apartamentului.

01-copy 02-copy 03-copy autorii-4-copy autorii-6-copy autorii-7-copy 04-copy autorii-copy i-6-copy ground-plan-copy section-copy

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Publicitate

2 gânduri despre &8222;Amenajare contemporana nonconformista | Timisoara&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.