Casa generoasa construita la marginea padurii | Danemarca

Posted on Martie 23, 2016

2


VRYFOT20 VRYFOT19 VRYFOT05 VRYFOT12 VRYFOT11 VRYFOT10 VRYFOT07 VRYFOT01 VRYFOT02 VRYFOT04 VRYFOT16 VRYFOT26 VRYFOT25 VRYFOT27 VRYFOT28 VRYFOT35 VRYFOT36 VRYFOT40 VRYFOT39 VRYFOT45 VRYFOT52 VRYFOT48 Print Print Print stueplan_test stueplan_test

Echipa CF Moller reuseste sa realizeze o noua casa si sa impresioneze prin eficienta folosirii spatiului pe care arhitectii l-au avut la dispozitie si zonele generoase de care familia se poate bucura. Construita la marginea padurii langa localitatea Aarhus, Danemarca, noua locuinta reuseste sa stabileasca un echilibru intre nevoile membrilor familiei si restrictiile impuse de teren.

Amplasata langa o padure cu vegetatie bogata, locuinta beneficiaza de o legatura directa cu natura inconjuratoare prin intermediul diferitelor suprafete vitrate, frunzisul copacilor actionand ca un fundal, mereu schimbator, pe masura ce trec anotimpurile.

Regulamentul local impunea ca noua constructie sa aiba doar un singur nivel si sa ocupe maxim 20% din suprafata terenului. Aceste elemente erau in contradictie cu cerintele beneficiarilor care isi doreau o casa spatioasa, potrivita pentru copii.

Daca o privim din exterior volumul cladirii tradeaza niste proportii reduse dar aceasta impresie este contrazisa imediat ce trecem pragul. Accesul se face prin intermediul unor trepte care conduc spre o veranda generoasa, care partial protejeaza terasa de dedesubt. Arhitectii au conceput o zona de demisol, in care parterul este putin ingropat si actioneaza ca fundatii pentru constructie. Aici au fost amenajate camerele copiilor, spatiul lor de joaca si li s-a asigura acces direct spre o terasa in aer liber. Suprafata totala a casei este pana in 300mp.

Volumul dreptunghiular inchis in tabla de zinc pluteste deasupra acestei baze si gazduieste zonele de zi. Acestea au fost orientate incat sa priveasca spre padure si sa beneficieze de lumina naturala din plin, pe tot parcursul zilei.

Terasa orientata spre sud a fost finisata cu lemn iar treptele generoase pot fi folosite ca banchete pentru relaxare. O streasina adanca protejeaza zona de razele soarelui la amiaza astfel ca interioarele raman racoroase si atmosfera placuta.

La interior o zona de zi deschisa, care contine bucataria, locul de luat masa si spatiul de discutii ocupa aproape jumatate din suprafata nivelului. Avand in special mobilier monocrom, camera graviteaza in jurul semineului care face o separare vizuala intre bucatarie si spatiul de relaxare. Dormitorul matrimonial este amplasat pe latura de nord-est si beneficiaza de dressing si baie proprie. Arhitectii au reusit sa gaseasca loc si pentru un dormitor de oaspeti amplasat in spatiul de dupa scara ce face legatura cu demisolul.

Casa este retrasa cat se poate de aproape de padure astfel ca in fata se creaza o zona de gradina ce actioneaza ca spatiu tampon intre strada si interioarele linistite ale casei.

Arhitect: C.F. Moller
Locatie: Aarhus, Danemarca
Anul proiectarii/executiei : 2014
Suprafata desfasurata : 300 mp
Fotograf : Julian Weyer

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Anunțuri