OTIO / Casa din piatra

Otio/Otium este un cuvant in latina ce inseamna timp liber/odihna sau vacanta.O casa cu un astfel de nume nu poate fi decat un loc unde sa te relaxezi si sa iti reincarci bateriile dupa o zi de munca. A fost proiectata de arhitectul Sebastian Nagy pentru un preot catolic, in micul sat Drážovce din apropierea orasului Nitra.

Proiectul a inceput in 2008 cand preotul din Drážovce  a inceput sa caute un arhitect ce urma sa realizeze casa parohiala, imbinand contextul istoric cu un design modern, dar tinand cont si de bugetul redus. O idee proaspata si originala inspirata de locul in care s-a nascut preotul este in perfecta armonie cu interiorul elegant, tipic pentru o locuinta la oras mai degraba, decat pentru o casa la tara.

La exterior domina zidul de piatra ce cuprinde atat casa cat si curtea exterioara.Peste ziduri se ridica un acoperis din tabla cu o panta mica si fluida.Intrand in casa poate ne asteptam la o atmosfera rece si intunecata, dar suntem surprinsi de un interior placut si frumos luminat.

Livingul aflat in directa legatura cu exteriorul este dominat de peretii albi, punand  in evidenta piesele de mobilier: scaunul Verner Panton si Charles Eames Lounge Chair.  Zidurile curtii coboara ca inaltime astfel deschizandu-se o priveliste spre turnul bisericii din apropierea casei. Pe langa living mai avem o bucatarie generoasa, un dormitor matrimonial cu baie proprie, un birou si o camera pentru copil.

Casa reuseste sa straluceasca si sa fie plina de energie pozitiva, fiind rezultatul unei bune colaborari  intre toti participantii : client, arhitect, constructor.

Arhitect: Sebastian Nagy Architects
Locatie: Dražovce, Nitra, Slovacia
Beneficiar: Biserica Romano-Catolica, Nitra – Drážovce parish
Suprafata proiect: 130 mp
Finalizare: 2010
Fotograf: Paťo Safko

Publicitate

3 gânduri despre &8222;OTIO / Casa din piatra&8221;

  1. Pingback: Vila F | Grecia |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.