Casa Activa / Maison Air et Lumiére / VELUX

    

 

Maison Air et Lumiére, a fost inaugurata la Paris si este cea de-a sasea Casa Activa, ce face parte din experimentul Model Home 2020 dezvoltat de catre Grupul VELUX. Cladirea incheie astfel proiectul initiat de catre compania daneza cu scopul de a dezvolta si promova un model de arhitectura durabila.

Cum am mai spus in primul articol publicat pe acest blog, proiectul Model Home 2020 propune utilizarea luminii naturale ca sursa de energie si iluminat. Astfel, s-au dezvoltat, construit si analizat 6 case diferite in 5 tari europene, fiecare urmand propria abordare durabila a modului de construire si locuire.

Caracteristica unica a casei consta in utilizarea inteligenta a acoperisului in panta, creat sa imbine confortul locuitorilor cu eficienta energetica a cladirii. Acesta are o varietate de inclinatii, alese si calculate pentru a optimiza randamentul panourilor solare si al celor fotovoltaice. Astfel, acoperisul Maison Air et Lumiére se comporta ca o a cincea fatada activa a cladirii, regland climatul interior si optimizand accesul luminii naturale si al aerului.

Deoarece utilizeaza energie regenerabila, Maison et Air Lumiére nu emite CO2  si produce mai multa energie decat consuma. In plus, casa se bazeaza pe un concept arhitectural modular al acopersiului. Acesta permite ca fiecare constructie sa fie adaptata in functie de nevoile si posibilitatile financiare ale ocupantilor, de zona geografica, de clima si de mediu (urban sau rural), pastrand aceeasi eficienta energetica si confort.

Locatie: Paris, Franta
Anul proiectarii-finalizarii :2011-2012

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Casa Activa / Maison Air et Lumiére / VELUX&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.