C House | Timisoara

Posted on Aprilie 21, 2016

0


1-fata-zi-2-copy

2-fata-seara-det-copy 3-fatada-spate-zi-4-copy1 5-spate-seara1-copy 6-spate-seara4-copy1 7-spate-seara3-copy 9-lateral-seara-3-copy 10-fatada-spate-zi-5-copy 13-acces-4-copy 14-iving-5-copy 15-living-6-copy 16-living-4-copy 20-buca-1-copy1 21-buca-2-copy 19-dorm-1-copy 22-baie-2-copy 23-baie-3-copy planuri sectiuni fatada

Proiectul este amplasat într-unul dintre cartierele limitrofe ale orasului Timisoara, într-o zona nou construita cu un caracter eterogen, atât din punctul de vedere al volumelor construite, al aliniamentului acestora cât si al culorilor folosite. S-a propus o volumetrie doar în alb si negru.

Voumetria aleasa are un rol dublu, acela de a pune în evidenta solutia în contextul amintit dar si de a ascunde dinspre strada si exterior spatiul privat, atât cel interior cât si al curtii. Culoarea ALBA pune în evidenta dinamica orizontal/verticala a volumetriei pe când NEGRUL are rolul de a largii vizual deschiderile si de a accentua prezenta golurilor.

Fatadele casei au o dinamica diferita, în relatie cu punctele cardinale catre care se raporteaza. Fatada principala aflata la strada si orientata spre est accentueaza miscarea orizontala a volumelor, preluând dinamica strazii. Înspre sud, fatada are retrageri pronuntate ale volumelor majore, pentru a oferii spatiilor interioare cât mai multa lumina directa. Spre vest fatada devine mai statica, mult vitrata, deschizând vederea dinspre interior spre curte, spatiul destinat relaxarii si piscina. Fatada nordica este mai închisa, cu volume mai fragmentate, având o serie de fante înguste care introduc în spatiul central lumina indirecta.

Toate traseele de miscare, atât cele orizontale cât si cele verticale se întâlnesc în camera de zi a casei care le ordoneaza, asemenea unui adevarat centru directional. Spatiul central controleaza de asemenea si ambientul, fiind astfel creat încât sa faciliteze circulatia naturala a curentilor de aer. Spatiul înalt al scarii permite acest lucru, eliminând aerul cald pe latura de nord, deasupra camerei de zi.
Etajul este conceput sub forma a doua zone private, una destinata dormitorului matrimonial si anexelor sale si o alta formata din camerele copiilor. Acestea sunt separate de o pasarela care controleaza vizual zona de zi.

Curtea aflata în spate are doua zone, una preponderent minerala, în apropierea casei, compusa dintr-un spatiu de relaxare detasat de volumul locuintei si piscina amplasata în zona însorita si o alta zona amenajata peisajer înspre spatele curtii.

Arhitect: Parasite Studio
Locatie: Timisoara, Romania
Anul proiectarii/executiei : 2014
Suprafata desfasurata : – mp
Fotograf : Attila Wenczel

  • Sursa:  1
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …

Anunțuri