Casa CN | Plus Line Design

Posted on Septembrie 27, 2012

7


Aceasta locuinta este construita pe un teren de aproximativ 350 mp amplasat in zona unui fost parc din Bucuresti. Pentru a pastra cat mai mult din vegetatia si atmosfera fostului parc, arhitectul si beneficiarul casei au decis sa pastreze cat mai multi dintre arborii existenti pe teren; au fost astfel pastrati 3 dintre cei patru arbori.

Arborii pastrati au determinat amplasarea casei pe teren fiind elemente de conditionare similare cu conditionarile de urbanism.Conform planului de urbanism se putea construi o casa cuplata la calcan pe latura de est. Impletind dorinta beneficiarului de a avea o sarpanta cu invelitoare de tigla si ideea de a avea o volumetric cu linii moderne, a condus la organizarea acoperisului in trei pante care se aduna spre interior, spre o zona ingusta cu jgheab ascuns. Aceasta solutie a multumit pe toata lumea si a creat in acelasi timp spatii generoase si spectaculoase in etaj unde tavanul interior a urmarit pantele acoperisului.

Casa este organizata cu un subsol tehnic, cu un parter ce cuprinde zona de zi, bucatarie, grup sanitar, un dormitor si cu un etj ce cuprinde 4 dormitoare si 2 bai. Etajul se extinde peste parter cu un dormitor intr-o consola generoasa ce ofera curtii mai mult spatiu si in acelasi timp umbreste terasa de dedesupt. Pozitia centrala a scarii intr-un spatiu deschis, cu lumina naturala din abundenta atat la parter cat mai ales la etaj ofera casei un element de atractie si fluiditate spatial intre nivele. Holul etajului castiga functionalitate devenind un spatiu de joaca, un living pentru copii.

Tavanul din beton aparent al livingului, placarile cu sticla vopsita ale bailor, balustrada de sticla a scarii prinsa doar in cantul placii de beton, mobilierul la comanda incastrat si disimulat in culoarea peretelui, spatiile deschise, fluide illuminate natural, sunt solutii accesibile care odata acceptate isi dezvaluie atuurile, dand viata interiorului.

Arhitect:  Eliodor Streza | Plus Line Design
Locatie:  Sector 3, Bucuresti
Anul constructiei : 2012
Suprafata totala construita : 317 mp
Fotograf: Cosmin Dragomir

Etichetat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,