N2X035 | Portugalia

Casa N2X035, proiectata de arhitectii N2X, se afla pe un sit din regiunea Lugar da Ribeira da Praia, Azores, Portugalia. Contextul sitului in panta a fost unul neobisnuit, acesta gazduind zidurile din piatra a unor ruine aflate in partea superioara a pantei.

In conceperea acestui proiect s-a urmarit umplerea golului dintre ruinele existente prin amplasarea celor doua volume suprapuse, ce sunt tratete identic ca si material, dar diferite prin retragerile acestora. Identitatea sitului si traditiile din zona au fost pastrate prin integrarea ruinelor existente.

Zidurile existente din piatra si cele noi, sunt imbracate cu panouri negre ce contrasteaza puternic cu interioarele albe moderne, simple si minimalist rezolvate ce aduc viata si energie in spatiul casei. Casa este atent pozitionata pe teren oferind panorame catre ocean si valea Ribeira si in acelasi timp se relationeaza prietenos cu mediul natura.

Prin folosirea panourilor solare(incalzire apa), a sistemelor de captare ale apei pluviale, depozitarea acesteia in rezervoare si o buna izolare termica si fonica, se rezolva sustenabilitatea acestei case moderne.

 

Arhitect: N2X Arquitectos
Locatie: Azores, Portugalia
Anul proiectarii-finalizarii : 2012
Suprafata totala construita : 156 mp
Fotograf : José Maria Oliveira

Publicitate

2 gânduri despre &8222;N2X035 | Portugalia&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.