Casa L | Arhitectura in natura

Posted on Iulie 24, 2012

6


Casa prezentata a fost proiectata de echipa Architects Collective  pentru o familie tanara, ea aflandu-se in imprejurimile unei mici asezari din sudul Austriei, regiunea Burgenland, armonios integrata intre dealurile din zona. Planul in forma literei „L” este un element traditional si des intalnit in zona a fost dezvoltat si modificat intr-un mod plin de imaginatie astfel incat sa gazduiasca o locuinta moderna, punand in aplicare o serie de concepte privind eficienta energetica si un mod de viata sustenabil.

Clientul a dorit sa beneficieze de o casa contemporana dar care sa se incadreze usor in cadrul natural inconjurator. Rezultatul este un mediu surprinzator care reflecta obiceiurile si dorintele membrilor familiei incorporand un design de calitate, durabilitate si functionalitate in viata de zi cu zi.

Forma traditonala a locuintelor din zona a fost sursa de la care s-a plecat in elaborarea volumetriei. Dezvoltarea formei a condus la crearea unei curti protejate si la separarea zonei de zi de cea de noapte, asa cum a dorit familia. Zonele vitrate de mari dimensiuni ofera interioarelor suficienta lumina naturala si deschidere catre gradina si dealurile din imprejurimi.

Unul din colturile volumului a fost scos in consola pentru a crea un acces protejat in casa si care conduce catre holul de primire, inalt cat cele doua niveluri si catre curtea interioara. Etajul este impartit intre un dormitor si zona de zi, continand bucataria, locul de luat masa si livingul. Intre cele doua spatii a fost amenajat o zona continua care este flexibila si care poate fi modificata de catre familie in decursul anilor, in functie de necesitati. In acest moment spatiul este folosit ca loc de joaca pentru copii si spatiu de lectura.

Locuinta care are o suprafata utila la parter de 300mp, impresioneaza prin vederile panoramice pe care le ofera catre dealurile inflorite din imprejurimi, forma expresiva a volumetriei stabilind un dialog cu peisajul inconjurator.

Arhitect: Architects Collective
Locatie: Burgenland, Austria
Anul constructiei: 2012
Suprafata construita desfasurata : 300 mp
Fotograf : Architects Collective