Casa Zii | Italia

Posted on Ianuarie 20, 2014

0


001 004 003 005 006 007 008 009 010 011 015 016 017 018 019 020 021 022 024 026 025 002 027 028 029 030 031 032 033

Casa prezentata este construita intr-o noua zona rezidentiala cu vedere directa spre lacul Iseo. Noua cladire se constituie ca o extindere a unei cladiri rezidentiale din anii ’70 , desi din punct de vedere tipologic, se abate foarte mult de la cea existenta.

Compozitia arhitecturala a cladirii este rezultatul suprapunerii de volume simple, doua paralelipipede in culori deschise(reprezinta zona de zi si zona de noapte , volumul garajului ce ramane din beton aparent la nivelul curtii si ultimul volum detasat de restul printr-o culoare inchisa (zona de relaxare)

Desi nu se observa la prima vedere, intre volume apar mai multe relatii dimensionale (raportul de aur intre dimensiunea bazei si inaltime, care este identica pentru cele trei volume) si creeaza o anumita armonie pentru observator.

Prin urmare, fiecare volum are o functiune anume fiind situat la inaltimi diferite. Intrarea comunica direct cu camera de zi spatioasa care se termina spre nord cu o terasa generoasa, marcata de un cadru ce inrameaza vederea spre zona inconjuratoare. La urmatorul nivel se afla zona dormitorului, iar de aici se poate ajunge la ultimul volum ce este  caracterizat prin suprafete mari vitrate si adaposteste o zona de studiu si relaxare.

Arhitect: dep studio
Locatie: Paratico, Italia
Anul proiectarii/executiei : 2007-2012
Suprafata desfasurata : 210 mp
Fotograf : dep studio

  • Sursa:  1
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …

 

 

Anunțuri