Casa moderna ABPL | Popesti-Leordeni

Posted on Februarie 3, 2014

0


arhipura proiecte case moderne_900_x_578_51221-proiecte-case-2 arhipura proiecte case moderne_900_x_560_51229-proiecte-case-38 arhipura proiecte case moderne_532_x_600_51232-proiecte-case-5 arhipura proiecte case moderne_449_x_600_51233-proiecte-case-6 arhipura proiecte case moderne_897_x_600_51226-proiecte-case-3 arhipura proiecte case moderne_897_x_600_51230-proiecte-case-4 arhipura proiecte case moderne_402_x_600_51227-proiecte-case-30 arhipura proiecte case moderne_897_x_600_51231-proiecte-case-40 arhipura proiecte case moderne_844_x_600_51220-proiecte-case-11 arhipura proiecte case moderne_897_x_600_51219-proiecte-case-10 arhipura proiecte case moderne_897_x_600_51222-proiecte-case-23

ABPL parter ABPL ETAJ

In urma cu un an am prezentat proiectul acestei case din Popesti Leordeni, si chiar imi doream cu adevarat sa o vad dusa mai departe , executata. Se pare ca avem aceasta ocazie.

Proiectul de casa a fost o provocare, pentru ca, in cadrul unei suprafete relativ restranse de teren, de numai 456mp, a trebuit sa integram o locuinta in primul rand functionala, dar deopotriva deosebita din punct de vedere estetic.

O parte importanta a solutiei agreate cu beneficiarul a fost reprezentata de o terasa generoasa acoperita. Prin delimitarea sa putin sesizabila de zona livingului, realizata cu spatii vitrate cu deschideri largi, terasa preia in anotimpurile calde, indiferent de zile insorite sau deopotriva ploioase, functia de spatiu de relaxare a livingului.

Curtea este apoi spatiul natural ce invita la o plimbare cel putin vizuala. Curtea a fost de asemenea tratata cu o atentie speciala, de la plantele foarte atent alese ce pun in contrast casa cu coloristica lor, pina la finisajele alese pentru zonele de circulatie, si anume dale ce au estetica pietrei naturale, brute, si, nu in ultimul rand, imprejmuirea terenului, tratata cu atentie, inclusiv la nivelul iluminarii ambientale pe timp de noapte.

In interior, zona de zi a fost gandita cu spatii deosebit de largi, vitrate, deschise, asa incit sa dea o fluiditate spatiului interior ce pare tot timpul ca se extinde in spatiul exterior.

Zona de noapte imbina functionalitatea cu o amprenta estetica specifica fiecarei camere, de la jucausa camera a copilului, in nuante de verde deschis, pana la dormitorul matrimonial, in nuante simple de alb si negru, si o baie armonios asortata cromatic.

Arhitect: Gabriel Raicu | CUB Architecture
Locatie: Popesti-Leordeni
Anul proiectarii/executiei : 2010-2013
Suprafata desfasurata : 270 mp
Fotograf : Gabriel Raicu | CUB Architecture

Anunțuri