Casa parter cu vedere spre mare

Posted on August 1, 2012

4


Casa proiectata de Modostudio se afla in parcul national Monte Argentario din Italia, pe varful unui deal cu privelisti minunate asupra marii si insulelor din fata Toscanei. Suprafata casei este de 90mp si a fost construita in locul unui vechi depozit agricol, fiind ridicata din pietrele recuperate in urma demolarii acestuia.

Acoperisul in doua ape a fost construit dupa o metoda locala traditionala, interpretata intr-o maniera contemporana. Deschiderile din peretii din piatra stabilesc o conexiune cu mediul exterior si le permite beneficiarilor sa se bucure de perspectivele frumoase ale peisajului din orice colt al casei.

Exteriorul locuintei este tratat intr-o maniera simpla dar eleganta, punand foare mult accent pe materialul in sine, in cazul de fata piatra, dar si tamplaria alba a ferestrelor aduce un surplus de valoare si intregeste imaginea casei. Casa este sustenabila prin sistemele de captare ale energiei solare, fiind folosita pentru incalzirea apei si a spatiilor interioare, acoperiind necesarul total de energie.

Arhitect: Modostudio
Locatie: Monte Argentario, Italia
Anul constructiei: 2011
Suprafata construita desfasurata : 90 mp
Fotograf : Modostudio

Anunțuri