O casa moderna eficienta la strada | Japonia

Posted on Octombrie 13, 2014

1


5144abc9b3fc4baa2c000060_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko282000 5144abb8b3fc4b88c6000076_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko272000 5144abb3b3fc4b88c6000075_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko252000 5144ab80b3fc4b88c6000072_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko052000 5144ab96b3fc4bb1d8000056_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko062000 5144ab53b3fc4b88c6000071_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko022000 5144ab4eb3fc4b88c6000070_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko012000 5144ab99b3fc4b88c6000074_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko222000 5144ab87b3fc4baa2c00005f_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_higashimuko042000 5144ad7db3fc4baa2c000066_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_first 5144ad82b3fc4bb1d800005c_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_second 5144ad86b3fc4baa2c000067_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_section 5144ad8bb3fc4baa2c000068_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_section2 5144ad78b3fc4bb1d800005b_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_east 5144ad8fb3fc4baa2c000069_house-in-muko-fujiwarramuro-architects_south

Acest proiect contemporan japonez vine de la Fujiwaramuro Architects. E vorba de o locuinta unifamiliala asezata, asa cum deja am putut observa de cele mai multe ori din exemplele precedente, intr-un loc mic si dificil, la strada, expusa total privirilor din afara, lipsind intimitatea la prima vedere.

Asadar, era nevoie de o solutie care sa impace mai multe cerinte. Fiind vorba de un camin pentru o familie, nevoia de intimitate trebuia pusa pe primul loc, lucru destul de dificil de rezolvat  tinand cont de asezarea pe teren a constructiei.

S-a impus  constructie cu un etaj, preluand curba drumului, cu fatada dinspre strada plina de lamele verticale asezate de-a lungul acesteia. Ele permit luminii sa treaca, insa creeaza si izolarea, intimitatea necesara unei constructii de acest tip.

Lamelele au fost asezate oblic fata de podea, pentru ca incaperile sa primeasca o cantitate cat mai mare de lumina in timpul zilei. In acelasi timp, orientarea lor in relatie cu axul drumului face ca interioarele sa fie mai putin vizibile din exterior – ceea ce, pana la urma, este principalul avantaj tinand cont de asezarea in sit.

In ansamblu, solutia este pe cat de ingenioasa, pe atat de simpla. Practic, arhitectii au folosit cu succes principii de baza din arhitectura  si le-au adaptat la acest caz special. Rezultatele vorbesc de la sine: o constructie eficienta, adaptata perfect constrangerilor din teren si fara compromisuri majore in ce priveste functionalitatea, desi nici partea estetica nu e de neglijat – ba chiar din contra.

Arhitect: Fujiwaramuro Architects
Locatie: Muko, Kyoto, Japonia
Anul proiectarii/executiei : 2012-2013
Suprafata desfasurata : 100 mp
Fotograf : Fujiwaramuro Architects

  • Sursa:  1 | 2
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …

 

[en] __________________________________________________________________________________

A mezzanine-floored residence consisting of a single-roomed space, located on a fan-shaped site.The movements of the sun can be felt inside the house all throughout the year. Light coming from the east strikes the louvered boards before entering the house and reaching deep into its interior.

Direct sunlight from the south traces a shower-like path of lines as it penetrates into the building. Light coming from the west reflects off the walls of this house with an open stairwell before entering it.

Architect: Fujiwaramuro Architects
Location: Muko, Kyoto, Japan
Year: 2012-2013
Area : 100 mp
Photographs: Fujiwaramuro Architects

  • Source:  1 | 2
  • arhipura | pure and simple architecture …
Anunțuri