Apartament minimalist cu accente si texturi naturale

Acest minunat apartament, cu suprafata de 110 mp din Poznan, Polonia a fost proiectat de designerii studioului PL.architekci. Inspiratia pentru amenajarea acestui apartament a fost colectia de picturi, carti si mobila veche care apartine proprietarului.

Ca punct de plecare, proprietarul a dorit sa obtina un spatiu valorificat la maxim, iar ambianta interioara sa fie destinsa, elementele care ii definesc stilul de viata – micile detalii de artizanat sa fie odornate – initial erau sufocante datorita abundentei si dezorganizarii. Astfel pentru a raspunde cerintei s-a apelat la o amenajare minimalista, cu putine detalii de decor, cu accesorii fine de mobilier. Dulapurile pentru multitudinea de carti a fost proiectat in asa fel incat sa fie un separeu intre spatiul de zi si traseul catre zona de noapte.

Anumite elemente ale colectiei proprietarului au fost depozitate in spatiile inchise, altele au fost lasate pentru a fi observate. In acest mod s-a ajuns la realizarea unui ritm plin-gol care inrameaza perfect dorinta proprietarului. Fiind in apropiere de un parc, geamurile au fost propuse pe toata zona livingului si a locului de luat masa in intentia de a umple spatiul cu lumina naturala – sa devina un reflector pentru dulapurile zonei de zi, dar si pentru a imbogati atmosfera cu peisajul natural.

tumblr_lv4g20f23t1r1nalt polish-apartment-from-pl-architekci-7 polish-apartment-from-pl-architekci-6 polish-apartment-from-pl-architekci-11 polish-apartment-from-pl-architekci-10 polish-apartment-from-pl-architekci-9 polish-apartment-from-pl-architekci-8 polish-apartment-from-pl-architekci-2 polish-apartment-from-pl-architekci-13 polish-apartment-from-pl-architekci-5 polish-apartment-from-pl-architekci-4 polish-apartment-from-pl-architekci-3 polish-apartment-from-pl-architekci-15 polish-apartment-from-pl-architekci-18 polish-apartment-from-pl-architekci-19 polish-apartment-from-pl-architekci-20 polish-apartment-from-pl-architekci-21 polish-apartment-from-pl-architekci-22 polish-apartment-from-pl-architekci-23

  • Sursa:  1
  • arhipura | pur si simplu arhitectură …
Publicitate

2 gânduri despre &8222;Apartament minimalist cu accente si texturi naturale&8221;

  1. Pare super interesant, vreau sa mai contruiesc o anexa la casa si pozele din acest articol chiar m-au inpirat. Problema este ca nu sunt un fan al perdelelor, prin urmare am comandat de pe acest site http://jaluzele.net/ niste panouri japoneze care sunt foarte usor de manevrat si de curatat. Oricum, constructia pare foarte interesanta, dar presupun ca si pretul realizarii este pe masura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.